Polentové minidortíčky s brusinkovým krémem zpět

Tmavé těsto:
rýžovo-mandlové mléko500 mlinstantní kukuřičná polenta125 gkokosový cukr2 lžíce
kakao15 g
Světlé těsto:
kokosové mléko500 mlinstantní kukuřičná polenta140 grýžový sirup3 lžíce
Krém:
Šmakoun švestka-skořice1 balení (200g)sušené brusinky150 gvoda1 lžíce
Poleva:
vysokoprocentní hořká čokoláda60 grostlinné máslo60 g
rýžovo-mandlové mléko 500 ml, instantní kukuřičná polenta 125 g, kokosový cukr 2 lžíce, kakao 15 g, kokosové mléko 500 ml, instantní kukuřičná polenta 140 g, rýžový sirup 3 lžíce, Šmakoun švestka-skořice 1 balení (200g), sušené brusinky 150 g, voda 1 lžíce, vysokoprocentní hořká čokoláda 60 g, rostlinné máslo 60 g

Příprava

Rok s rokem se sešel a máme tady zase farní karneval. Loni jsem se pokoušela o bezlepkové cupcakes vhodné pro abkm. Letos jsem se držela stejného úmyslu, ale místo muffinů jsem si pohrála s vykrajovátkem a sestavila minidortíky. Uvidíme, zda můj hokus pokus zachutná, a nebo si ho odneseme domů na zítřejší snídani.

Brusinky si nejlépe přes noc namočte do vody.
Příprava tmavého i světlého základu je totožná.
Nejprve si vhodnou formu či pekáč vysteleme pečícím papírem a lehce potřeme olejem.
Mléko spolu se sladidlem přivedeme k varu a velice pečlivě do něj vmícháme polentu (v případě tmavého těsta prosátou s kakaem).
Za stálého míchání vaříme asi 3 minuty, těsto rychle tuhne.
Ještě horké navrstvíme do připraveného pekáčku a povrch uhladíme. Klidně si namočte ruce nebo stěrku do horké vody, jde to lépe. Necháme vychladnout.
Na krém si pomocí mixéru dohladka umícháme scezené brusinky a Šmakouna, dle potřeby přidáme lžíci vody, ale pozor, konzistence nesmí být příliš řídká, aby krém držel.
Z těsta poté vykrajujeme libovolné tvary (mně to vyšlo na 7 trojúhelníčků).
Na spodní kakaový korpus naneseme silnou vrstvu krému (můžeme si pomoci zdobícím sáčkem) a přiklopíme světlou částí.
Po zkompletování nanášíme vlažnou polevu, kterou připravíme rozpuštěním čokolády a másla ve vodní lázni. 
Dortíčky dozdobte dle fantazie, např. čerstvým ovocem, zbytkem krému apod.

*Míst Šmakouna švestka-skořice zvolte klidně toho brusinkového s goji (já bohužel nesehnala), nebo můžete nahradit sušené brusinky švestkami.

2017-03-02 Dezerty

Autor:

Počet porcí
7
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyostatní
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI