Polentový dortík s kokosem, tvarohovým krémem a čokoládovou polevou zpět

Ingredience:
kukuřičná polenta100 gstrouhaný kokos30 gplnotučné mléko500 ml
med1 - 2 lžícetvaroh v kostce500 gbřezový sirup nebo jiné sladidlo3 lžíce
kokosový olej3 lžícejavorový sirup3 lžícekakao3 lžíce
kokosové plátky na ozdobu
kukuřičná polenta 100 g, strouhaný kokos 30 g, plnotučné mléko 500 ml, med 1 - 2 lžíce, tvaroh v kostce 500 g, březový sirup nebo jiné sladidlo 3 lžíce, kokosový olej 3 lžíce, javorový sirup 3 lžíce, kakao 3 lžíce, kokosové plátky na ozdobu

Příprava

Na návštěvu mi přijel na týden bráška, takže bylo jasné, že musím aspoň jednou uklohnit něco sladkého. A dnes byla chuť tvořit. Ale protože v troubě si hověla svíčková, rozhodla jsem se pro tento nepečený dortík.

Mléko přivedeme k varu a za stálého míchání pomalu přisypáváme polentu s kokosem. Vaříme 3 minuty, až vznikne hustá kaše, do které přidáme med. 
Hmotu navrstvíme do dortové formy (17cm) vystlané pečícím papírem, uhladíme a necháme ztuhnout.
Mezitím si vyšleháme oba tvarohy s březovým cukrem dohladka (doporučuji cukr nejprve rozpustit v trošce vody, aby krystalky neskřípaly mezi zuby).
Krém naneseme na polentovou vrstvu a dáme ztuhnout do lednice.
Ve vodní lázni rozpustíme kokosový olej s javorovým sirupem a do horké tekutiny vmícháme kakao. Polevu nalijeme na dort, který dozdobíme kokosovými chipsy a vrátíme ještě na chvíli do lednice.

2016-06-23 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyostatní
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI