Ingredience: | |||||
datlová pasta | 250 g | arašídové máslo | 3 lžíce | lněná semínka | 2 lžíce |
chia semínka | 1,5 lžíce | protein | 30 g | vločky | cca 240 g |
kakao | cca 2 lžičky | skořice | cca 1 lžička | růžová sůl | špetka |
Tyčinky by moje trenérka Janka Kolátková. Jsou skvělé a navíc můžete suroviny variabilně kombinovat. Pokud je chcete dát malým dětem, vynechte protein.
Datlovou pastu smíchejte s máslem, solí, semínky a proteinem. Přidejte kakao a skořici podle chuti.
Do směsi postupně přidávejte vločky (jestli zvolíte jemné či klasické je na vás, záleží, jakou chcete výslednou strukturu tyčinek, já příště vyzkouším jemně mleté), až začne směs mít kompaktnější formu.
Hmotu naneste do hranatého pekáčku či misky vystlané pečícím papírem, uhlaďte a dejte do chladu.
Po ztuhnutí krájejte ostrým nožem.
Jednotlivé tyčinky zabalte do pečícího papíru a skladujte v lednici. Vydrží vám týden, pokud je dřív nesníte.
*Datlovou pastu si může připravit doma podle receptu z rawmania. Tedy 2 šálky datlí a 3/4 šálku vody umixujte na pastu.
Datle klidně nahraďte sušenými švestkami, brusinkami... Nebojte se s chutěmi experimentovat.
Stejně tak si můžete vyrobit domácí arašídové máslo.
Opět dle rawmania, kdy umixujete 2 šálky nesolených arašídů, do kterých přidáte lžíci sladidla (např. javorového sirupu) a 2 lžíce kokosového oleje.
Vločky používám převážně ovesné, ale určitě se zde hodí i žitné či pohankové apod.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI