Proteinové tyčinky zpět

Ingredience:
datlová pasta250 garašídové máslo3 lžícelněná semínka2 lžíce
chia semínka1,5 lžíceprotein30 gvločkycca 240 g
kakaocca 2 lžičkyskořicecca 1 lžičkarůžová sůl špetka
datlová pasta 250 g, arašídové máslo 3 lžíce, lněná semínka 2 lžíce, chia semínka 1,5 lžíce, protein 30 g, vločky cca 240 g, kakao cca 2 lžičky, skořice cca 1 lžička, růžová sůl špetka

Příprava

Tyčinky by moje trenérka Janka Kolátková. Jsou skvělé a navíc můžete suroviny variabilně kombinovat. Pokud je chcete dát malým dětem, vynechte protein.

Datlovou pastu smíchejte s máslem, solí, semínky a proteinem. Přidejte kakao a skořici podle chuti.

Do směsi postupně přidávejte vločky (jestli zvolíte jemné či klasické je na vás, záleží, jakou chcete výslednou strukturu tyčinek, já příště vyzkouším jemně mleté), až začne směs mít kompaktnější formu.

Hmotu naneste do hranatého pekáčku či misky vystlané pečícím papírem, uhlaďte a dejte do chladu.

Po ztuhnutí krájejte ostrým nožem.

Jednotlivé tyčinky zabalte do pečícího papíru a skladujte v lednici. Vydrží vám týden, pokud je dřív nesníte.

*Datlovou pastu si může připravit doma podle receptu z rawmania. Tedy 2 šálky datlí a 3/4 šálku vody umixujte na pastu.

Datle klidně nahraďte sušenými švestkami, brusinkami... Nebojte se s chutěmi experimentovat.

Stejně tak si můžete vyrobit domácí arašídové máslo. 

Opět dle rawmania, kdy umixujete 2 šálky nesolených arašídů, do kterých přidáte lžíci sladidla (např. javorového sirupu) a 2 lžíce kokosového oleje.

Vločky používám převážně ovesné, ale určitě se zde hodí i žitné či pohankové apod.

2017-02-28 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptzdravá
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI