Tvarohový "zebra" dortík zpět

Ingredience:
nízkotučný tvaroh500 gbílý jogurt4 lžícejavorový sirup4 lžíce
vanilkový bezlepkový puding1 ksvejce3 kskakao2 lžíce
vanilková pasta či burbon vanilky1 lžička
nízkotučný tvaroh 500 g, bílý jogurt 4 lžíce, javorový sirup 4 lžíce, vanilkový bezlepkový puding 1 ks, vejce 3 ks, kakao 2 lžíce, vanilková pasta či burbon vanilky 1 lžička

Příprava

Tahle pruhovaná dobrota nás prostě baví. Že ji ještě neznáte? Nejvyšší čas ji vyzkoušet!

Tvaroh vyšleháme spolu s jogurtem, sirupem, vejci a vanilkovým pudingem.

Směs rozdělíme na polovinu, do jedné přimícháme kakao do druhé vanilku. 

Dortovou formu o průměru 17 cm vysteleme pečícím papírem.

Do středu formy pak vrstvíme vždy dvě lžíce těsta, přičemž střídáme barvy, dokud nám zbývá hmota.

Pečeme při 170 stupních 15 minut, poté teplotu snížíme na 150 stupňů a ještě zhruba 25 minut dopékáme. 

Dortík necháme před krájením zcela vychladnout (ideálně v lednici a alespoň 4 hodinky).

2017-12-01 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI