Vláčné bezlepkové muffiny s borůvkami a křupavou drobenkou zpět

Ingredience:
změklé máslo90 gbřezový cukr50 gbezlepková mouka130 g
vejce1 ksprášek do pečiva1/2 balíčkujogurtové mléko120 ml
borůvky dle potřeby
Drobenka:
bezlepkové vločky50 gbezlepková mouka30 gzměklé máslo20 g
kokosový cukr20 gmletá skořice dle chuti
změklé máslo 90 g, březový cukr 50 g, bezlepková mouka 130 g, vejce 1 ks, prášek do pečiva 1/2 balíčku, jogurtové mléko 120 ml, borůvky dle potřeby, bezlepkové vločky 50 g, bezlepková mouka 30 g, změklé máslo 20 g, kokosový cukr 20 g, mletá skořice dle chuti

Příprava

Bez špetky skromnosti si troufám říct, že tohle jsou moje nejlepší bezlepkové muffiny. Nepoznáte rozdíl!

Nejprve si připravíme drobenku tak, že společně smícháme vločky, mouku, máslo, kokosový cukr a skořici. 

Máslo ušleháme s vejcem a cukrem.

Přidáme jogurtové mléko a nakonec vmícháme prosátou mouku s práškem do pečiva. 

Silikonové košíčky plníme těstem do 3/4 (je to asi jedna polévková lžíce), posypeme borůvkami a drobenkou, kterou do těsta lehce vmáčkneme.

Pečeme při 200 stupních 15 minut dozlatova. Před vyklopením necháme zcela vychladnout.

2018-02-20 Dezerty

Autor:

Počet porcí
12
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostpiknik
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI