Cannelloni s lososem a špenátovým bešamelem zpět

Ingredience:
cannellony (dle velikosti zapékací misky)8 kslosos500 gmáslo1 lžíce
jáhlová mouka30 gsmetana ke šlehání200 mlmléko200 ml
mražený listový špenát150 gčesnek1 velký stroužekmozzarella100 g
růžová sůl špetka
cannellony (dle velikosti zapékací misky) 8 ks, losos 500 g, máslo 1 lžíce, jáhlová mouka 30 g, smetana ke šlehání 200 ml, mléko 200 ml, mražený listový špenát 150 g, česnek 1 velký stroužek, mozzarella 100 g, růžová sůl špetka

Příprava

Když se daří, tak se daří. Kromě invaze broučků, které jsem si nejspíš donesla v některé z potravin z obchodu (jelikož jsem jarní úklid spíže dělala před měsícem) a kteří mi zlikvidovali půlku zásob, se ještě ke všemu rozhodlo stávkovat auto. Do toho neteče teplá voda, praskl džbán s čajem a v 9 hodin nám vypnuli elektřinu. Přesto všechno se oběd nakonec konal a aspoň trochu mi spravil náladu.

Lososa nakrájíme na kousky a naplníme jím syrové cannelloni.
Z másla a mouky připravíme jíšku, přidáme povolený špenát, prolisovaný česnek, sůl a mléko se smetanou. Za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Nakonec v omáčce rozpustíme strouhanou mozzarellu.
Trochu horkého bešamelu dáme na dno zapékací misky, naskládáme na něj těstoviny tak, aby pokrývaly celé dno a byly natěsno, zalijeme zbylou omáčkou a dáme zapéct do trouby vyhřáté na 180 stupňů na 20-25 minut.
Před krájením necháme odpočinout.

2016-04-15 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlatěstoviny
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
těstoviny
Druh přípravyzapékání
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI