Cannelloni se špenátem, ricottou a sušenými rajčátky pro děti od 1 roku zpět

Ingredience:
cannelloni8 ksmražený listový špenát450-500 gricotta1 kelímek
stroužek česneku3 ksčerstvá bazalka hrstičkasušená rajčata bez oleje7-8 ks
Bešamel:
máslo5 gmouka50 gmléko150-200 ml
smetana1/2 kelímkuparmazán50 gmuškátový oříšek špetka
sůl špetkapepř špetka
cannelloni 8 ks, mražený listový špenát 450-500 g, ricotta 1 kelímek, stroužek česneku 3 ks, čerstvá bazalka hrstička, sušená rajčata bez oleje 7-8 ks, máslo 5 g, mouka 50 g, mléko 150-200 ml, smetana 1/2 kelímku, parmazán 50 g, muškátový oříšek špetka, sůl špetka, pepř špetka

Příprava

Italská kuchyně podle známého kuchaře Emanuele Ridi by nadchla snad každého. Mě osobně nadchly těstoviny Cannelloni, které se dají plnit snad vším. Já volila variantu dle pana kuchaře, však jsem trošku improvizovala dle dostupnosti ingrediencí.

1. Cannelloni dáme na pár minut vařit a poté je zchladíme studenou vodou. pozor, abyste si je nerozlomili, protože vařte raději více.
2. Špenát pokrájíme a na česneku ho prohřejeme tak, aby minimálně prošly varem. Přidáme sůl a pepř dle chuti. Poté vypneme a přidáme nasekanou bazalku a ricottu propasírovanou přes sítko, aby byla jemnější. Přidáme sušená rajčata a zasypeme trochou sýru.
3. Bešamel podle Emanuela Ridi si připravíme tak, že rozpustíme máslo a postupně přidáváme mouku. Přilijeme vlažnější mléko a špetku soli. Vše míchejte do hladké konzistence. Já jsem na závěr opět dala trochu sýru.

Muškátový oříšek dávám jen když vařím pro dospělé, pro děti jej radši vynechávám. Četla jsem, že ve větším množství může na dítě působit, jako halucinogenní koření.

Připravenou špenátovou směsí naplníme candelloni - můžeme plnit plnícím sáčkem, ale postačí i ruce. Naplněné cannelloni skládáme do lehounce vymazané zapékací mísy, na jejíž dno jsme nanesli slabou vrstvu bešamelu. Nahoru opět nalijeme bešamel a zasypeme sýrem.
Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů cca 20 minut.

Dobrou chuť!

2015-04-01 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlatěstoviny
Receptpro děti
Složitost receptustřední
Typ receptu
těstoviny
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI