Ingredience: | |||||
cannelloni | 8 ks | mražený listový špenát | 450-500 g | ricotta | 1 kelímek |
stroužek česneku | 3 ks | čerstvá bazalka | hrstička | sušená rajčata bez oleje | 7-8 ks |
Bešamel: | |||||
máslo | 5 g | mouka | 50 g | mléko | 150-200 ml |
smetana | 1/2 kelímku | parmazán | 50 g | muškátový oříšek | špetka |
sůl | špetka | pepř | špetka |
Italská kuchyně podle známého kuchaře Emanuele Ridi by nadchla snad každého. Mě osobně nadchly těstoviny Cannelloni, které se dají plnit snad vším. Já volila variantu dle pana kuchaře, však jsem trošku improvizovala dle dostupnosti ingrediencí.
1. Cannelloni dáme na pár minut vařit a poté je zchladíme studenou vodou. pozor, abyste si je nerozlomili, protože vařte raději více.
2. Špenát pokrájíme a na česneku ho prohřejeme tak, aby minimálně prošly varem. Přidáme sůl a pepř dle chuti. Poté vypneme a přidáme nasekanou bazalku a ricottu propasírovanou přes sítko, aby byla jemnější. Přidáme sušená rajčata a zasypeme trochou sýru.
3. Bešamel podle Emanuela Ridi si připravíme tak, že rozpustíme máslo a postupně přidáváme mouku. Přilijeme vlažnější mléko a špetku soli. Vše míchejte do hladké konzistence. Já jsem na závěr opět dala trochu sýru.
Muškátový oříšek dávám jen když vařím pro dospělé, pro děti jej radši vynechávám. Četla jsem, že ve větším množství může na dítě působit, jako halucinogenní koření.
Připravenou špenátovou směsí naplníme candelloni - můžeme plnit plnícím sáčkem, ale postačí i ruce. Naplněné cannelloni skládáme do lehounce vymazané zapékací mísy, na jejíž dno jsme nanesli slabou vrstvu bešamelu. Nahoru opět nalijeme bešamel a zasypeme sýrem.
Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů cca 20 minut.
Dobrou chuť!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI