Ingredience: | |||||
conchiglioni (velké mušle) | 170 g | cibule | 1/2 ks | menší mrkev | 1 ks |
celer | 80 g | rajčata | 150 g | čerstvá kapie | 320 g |
provensálské bylinky | 1 lžíce | olej | 2 lžíce | růžová sůl | dle chuti |
cottage sýr | 200 g | domácí čerstvý sýr | 140 g | nastrouhaná mozzarela | 130 g |
nastrouhaný ementál | 100 g | sekaný polníček | 30 g | vejce | 1 ks |
sůlžová sůl | dle chuti | bílý pepř | dle chuti | uzená mletá paprika | dle chuti |
I když kvůli prckovi volím většinou drobné druhy těstovin, tyhle obří mušle jsem zkrátka musela mít. Úplně se nabízely k naplnění a zapečení v omáčce.
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu na skus. Množství volte podle velikosti zapékací misky. Mně to vyšlo na cca 20ks.
Zeleninu očistíme. Na oleji opečeme dozlatova posekanou cibuli, nastrouhanou mrkev a celer, poté přidáme na kousky pokrájenou kapii a rajčata. Okořeníme, podlijeme troškou vody a dusíme doměkka. Omáčku rozmixujeme.
Na náplň smícháme sýry s polníčkem a vejcem, přidáme koření a směsí naplníme uvařené vychladlé těstoviny.
Na dno pekáčku nalijeme omáčku a posadíme do ní naplněné mušle. Zapékáme při 180 stupních 20 minut.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI