Hovězí guláš zpět

Ingredience:
hovězí maso600 gvelká cibule3 ksuzená mletá paprika1 lžíce
sladká mletá paprika1 lžícerůžová sůl1/2 lžícesušený česnek1/2 lžíce
pepř špetkabobkový list3 ksolej3 lžíce
vodacca 1,5 l
hovězí maso 600 g, velká cibule 3 ks, uzená mletá paprika 1 lžíce, sladká mletá paprika 1 lžíce, růžová sůl 1/2 lžíce, sušený česnek 1/2 lžíce, pepř špetka, bobkový list 3 ks, olej 3 lžíce, voda cca 1,5 l

Příprava

Můj táta mi jednou řekl, že tajemství dobrého guláše je ve stejném poměru masa a cibule. Této rady jsem se vždycky držela a všem chutnalo.

Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a na oleji necháme zesklovatět. Maso očistíme, nakrájíme na kostky a okořeníme solí, pepřem a sladkou paprikou (pořádně promneme, aby koření maso obalilo). Přidáme do hrnce a necháme zatáhnout. Zalijeme horkou vodou, aby bylo maso ponořené, a přisypeme zbytek koření. Dusíme pozvolna 2,5 hodiny (během této doby kontrolujeme množství tekutiny a případně doléváme). 
Jakmile je maso měkké, vyjmeme bobkové listy, zvýšíme teplotu a zredukujeme omáčku do požadované hustoty (trvá to asi 20-30min). Podáváme s tím, co máme rádi.

2016-02-23 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI