Ingredience: | |||||
hovězí zadní | 750 g | velká cibule | 3 ks | česnek | 6 stroužků |
světlé pivo | 1 ks | řepkový olej | 2 lžíce | růžová himalájská sůl | 1 - 2 lžičky |
mletá červená paprika | 1 lžička | drcený kmín | 1 lžička |
Když jsem dnes porcovala pořádný kus hovězího, ani mě nenapadlo, že na mě nakonec skoro nezbude. Asi bych si měla konečně uvědomit, že mám doma už tři velké chlapy (smích).
Prolisovaný česnek smícháme se solí, paprikou, kmínem a olejem a touto směsí potřeme maso, které jsme nakrájeli na plátky silné zhruba 1 centimetr.
Do vyššího pekáče dáme očištěnou a nahrubo posekanou cibuli, na ni položíme maso a vše podlijeme pivem tak, aby bylo maso ponořené.
Přikryjeme a pečeme při 180 stupních asi 2 hodiny doměkka, podle potřeby podléváme (použijte vodu, vývar nebo další láhev piva).
Je dobré maso občas otočit, aby se nevysušilo, pokud ho nemáte ponořené v pivu.
Po upečení šťávu z výpeku spolu s cibulí rozmixujte na omáčku a podávejte například s bramborovou kaší.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI