Hovězí na pivu zpět

Ingredience:
hovězí zadní750 gvelká cibule3 ksčesnek6 stroužků
světlé pivo1 ksřepkový olej2 lžícerůžová himalájská sůl1 - 2 lžičky
mletá červená paprika1 lžičkadrcený kmín1 lžička
hovězí zadní 750 g, velká cibule 3 ks, česnek 6 stroužků, světlé pivo 1 ks, řepkový olej 2 lžíce, růžová himalájská sůl 1 - 2 lžičky, mletá červená paprika 1 lžička, drcený kmín 1 lžička

Příprava

Když jsem dnes porcovala pořádný kus hovězího, ani mě nenapadlo, že na mě nakonec skoro nezbude. Asi bych si měla konečně uvědomit, že mám doma už tři velké chlapy (smích).

Prolisovaný česnek smícháme se solí, paprikou, kmínem a olejem a touto směsí potřeme maso, které jsme nakrájeli na plátky silné zhruba 1 centimetr.

Do vyššího pekáče dáme očištěnou a nahrubo posekanou cibuli, na ni položíme maso a vše podlijeme pivem tak, aby bylo maso ponořené.

Přikryjeme a pečeme při 180 stupních asi 2 hodiny doměkka, podle potřeby podléváme (použijte vodu, vývar nebo další láhev piva).

Je dobré maso občas otočit, aby se nevysušilo, pokud ho nemáte ponořené v pivu.

Po upečení šťávu z výpeku spolu s cibulí rozmixujte na omáčku a podávejte například s bramborovou kaší.

2017-05-09 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI