Hovězí na smetaně a bylinkách, rýžové trubky zpět

Ingredience:
hovězí kližkacca 200 - 250 gsmetana ke šlehání150 mlrozmarýn3 snítky
sušený tymián2 lžičkysušený medvědí česnek1 lžičkaolej3 lžíce
růžová sůl špetkavoda dle potřebyrýžové těstoviny200 g
hovězí kližka cca 200 - 250 g, smetana ke šlehání 150 ml, rozmarýn 3 snítky, sušený tymián 2 lžičky, sušený medvědí česnek 1 lžička, olej 3 lžíce, růžová sůl špetka, voda dle potřeby, rýžové těstoviny 200 g

Příprava

Hovězí připravuji většinou na zelenině, nebo jen ve vlastní šťávě. Tentokrát jsem zkusila variantu s bylinkami a vylepšila smetanou.

Očištěné maso nakrájíme na malé kostičky, přidáme k němu sušené bylinky, lžíci oleje a promneme. Přiložíme snítky rozmarýnu a marinujeme 24 hodin (nebo minimálně přes noc). 
V kastrolu rozpálíme asi lžíci oleje, přihodíme naloženou směs, orestujeme, lehce osolíme, podlijeme trochou vody a za občasného míchání a dolévání vody dusíme pod pokličkou na mírném plameni doměkka. Trvá to asi 1,5 hodiny. Vyjmeme snítky rozmarýnu, přilijeme smetanu a zredukujeme na krémovou omáčku. 
Podáváme např. s rýžovými těstovinami.

2016-04-12 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI