Hovězí plec se zeleninou a červeným vínem zpět

Ingredience:
očištěná hovězí plec700 gčervená cibule125 gmrkev125 g
celer125 gkapie125 ghráškové lusky70 g
vývar500 mlčervené víno (Merlot)250 mlrajský protlak2 lžíce
řepkový olej3 lžícetymián4 snítkyrůžová sůl dle chuti
očištěná hovězí plec 700 g, červená cibule 125 g, mrkev 125 g, celer 125 g, kapie 125 g, hráškové lusky 70 g, vývar 500 ml, červené víno (Merlot) 250 ml, rajský protlak 2 lžíce, řepkový olej 3 lžíce, tymián 4 snítky, růžová sůl dle chuti

Příprava

Jednu výhodu to uplakané sobotní počasí má, můžete celý den trávit v kuchyni. Táta je doma, takže mě nikdo netahá za nohu, nemusím bojovat o poslední vařečku ani hledat "ztracené" poklice. 
A za odměnu si kluci pochutnali na pořádném obědě.

Maso nakrájíme na větší kostky, pokapeme olejem, posypeme lístky tymiánu, osolíme a pořádně promneme. Marinujeme přes noc v lednici nebo alespoň hodinku na lince.
Očistíme si zeleninu. Cibuli nakrájíme na měsíčky, mrkev a celer na kostky, kapii na kolečka.
V hlubokém hrnci zatáhneme maso. Vyjmeme ho a do výpeku vhodíme mrkev s celerem a opečeme je dohněda. Přidáme cibuli, kterou necháme zezlátnout. K zelenině dáme protlak a opět chvíli restujeme. Vše podlijeme vínem, krátce povaříme. Do hrnce vrátíme maso a přilijeme vývar.
Dusíme pod pokličkou 2 hodiny, poté odkryjeme, vložíme kapii a ještě hodinku necháme probublávat.
Hráškové lusky uvaříme na pařáčku a zamícháme do hotového pokrmu.
Podáváme např. s rýží.

2016-05-16 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI