Hovězí s dýní a fazolemi zpět

Ingredience:
hovězí plec400 gcibule1 ksvelké bílé fazole250 g
očištěná dýně350 gočištěná mrkev170 gočištěná petržel120 g
sůl dle chutidrcený kmín dle chutimletá paprika dle chuti
bobkový lis3 ksnové koření7 kuličekcelý pepř10 kuliček
hovězí vývar1 - 15,5 l
hovězí plec 400 g, cibule 1 ks, velké bílé fazole 250 g, očištěná dýně 350 g, očištěná mrkev 170 g, očištěná petržel 120 g, sůl dle chuti, drcený kmín dle chuti, mletá paprika dle chuti, bobkový lis 3 ks, nové koření 7 kuliček, celý pepř 10 kuliček, hovězí vývar 1 - 15,5 l

Příprava

Hovězí, dýně, fazole. Skvělá kombinace, kterou si vaše dítko určitě zamiluje. Pokud nemáte rádi dýni prostě uvařte omáčku, která vám chutná.

Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme, okmínujeme, posypeme mletou paprikou a promneme. Do pekáče dáme pokrájenou cibuli, na ni suché fazole, nahoru maso a v gázovém mulu zbytek koření (bobkový list, nové koření, celý pepř). Podlijeme vývarem tak, aby byly fazole ponořené, a pečeme přikryté při 180 stupních 3 hodiny (kontrolujeme množství tekutiny a případně doléváme vývar nebo vodu). Po 3 hodinách přidáme pokrájenou mrkev, petržel a dýni a ještě 30min dopékáme odkryté.

Po upečení oddělte maso a fazole a zbytek rozmixujte na hladké pyré/omáčku nebo podávejte jen tak, pro dospělé se sklenicí vychlazeného piva.

2016-01-08 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI