Hovězí v petrželové omáčce s křenem zpět

Ingredience:
falešná hovězí svíčková800 gřepkový olej1 lčesnek1 palice
růžová sůl2 lžícekořen petržele300 gsmetana200 ml
hovězí vývar500 mlghí1 lžícekřenová pasta nebo strouhaný křen3 lžičky
růžová sůl dle chuti
falešná hovězí svíčková 800 g, řepkový olej 1 l, česnek 1 palice, růžová sůl 2 lžíce, kořen petržele 300 g, smetana 200 ml, hovězí vývar 500 ml, ghí 1 lžíce, křenová pasta nebo strouhaný křen 3 lžičky, růžová sůl dle chuti

Příprava

Plácli jsme se přes kapsu a koupili krásný kus falešné svíčkové. Že bude konfitovaná, bylo jasné, ale co k ní? Omáčka. A jaká? Taková, co jsme ještě neměli.

Konfitování už jsem popisovala v dřívějších receptech, takže ve zkratce. Očištěné maso se pořádně nasolí, vloží do pekáčku, obloží polovinou česneku, zakryje fólií a přes noc či déle se marinuje v lednici. 
Poté se omyje, dá do čistého pekáčku s novým česnekem a zalije až povrch olejem (popř. vývarem, pivem, vínem...). Můžete přidat bylinky. 
Přikryje se alobalem a peče při 160 stupních asi 4 hodiny a více. Až se maso dá skoro krájet lžící.

Petržel očistíme, nakrájíme na kousky a na ghí opékáme 5 minut. 
Zalijeme vývarem, aby byla zelenina lehce ponořená, a vaříme doměkka zhruba 10-15 minut. 
Přilijeme smetanu, osolíme a dochutíme křenem a vše rozmixujeme dohladka. Dle potřeby naředíme zbylým vývarem do požadované konzistence. 
Krátce povaříme a podáváme s masem. Jako přílohu můžete zvolit například bramborové špalíky.

2016-05-19 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyostatní
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno červené
Nákladyvyšší

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI