Ingredience: | |||||
falešná hovězí svíčková | 800 g | řepkový olej | 1 l | česnek | 1 palice |
růžová sůl | 2 lžíce | kořen petržele | 300 g | smetana | 200 ml |
hovězí vývar | 500 ml | ghí | 1 lžíce | křenová pasta nebo strouhaný křen | 3 lžičky |
růžová sůl | dle chuti |
Plácli jsme se přes kapsu a koupili krásný kus falešné svíčkové. Že bude konfitovaná, bylo jasné, ale co k ní? Omáčka. A jaká? Taková, co jsme ještě neměli.
Konfitování už jsem popisovala v dřívějších receptech, takže ve zkratce. Očištěné maso se pořádně nasolí, vloží do pekáčku, obloží polovinou česneku, zakryje fólií a přes noc či déle se marinuje v lednici.
Poté se omyje, dá do čistého pekáčku s novým česnekem a zalije až povrch olejem (popř. vývarem, pivem, vínem...). Můžete přidat bylinky.
Přikryje se alobalem a peče při 160 stupních asi 4 hodiny a více. Až se maso dá skoro krájet lžící.
Petržel očistíme, nakrájíme na kousky a na ghí opékáme 5 minut.
Zalijeme vývarem, aby byla zelenina lehce ponořená, a vaříme doměkka zhruba 10-15 minut.
Přilijeme smetanu, osolíme a dochutíme křenem a vše rozmixujeme dohladka. Dle potřeby naředíme zbylým vývarem do požadované konzistence.
Krátce povaříme a podáváme s masem. Jako přílohu můžete zvolit například bramborové špalíky.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI