Hovězí závitky s kozím sýrem, baby špenátem a sušenými rajčaty zpět

Ingredience:
hovězí zadní4 plátkyvětší rajčata5 ksbaby špenát hrst
kozí sýr100 golej3 lžícecibule1 ks
voda dle potřebyrůžová sůl dle chutibrambory dle potřeby
batáty dle potřeby
hovězí zadní 4 plátky, větší rajčata 5 ks, baby špenát hrst, kozí sýr 100 g, olej 3 lžíce, cibule 1 ks, voda dle potřeby, růžová sůl dle chuti, brambory dle potřeby, batáty dle potřeby

Příprava

Každé úterý chodí moji kluci plavat. A aby měli sílu, musím jim uvařit něco dobrého. Minule to byl sladký kroupový nákyp, dnes pořádný kus masa.

Rajčata jsem den předem namočila přes noc do vody, aby nabobtnala, a poté jsem je slila a rozmixovala. Maso jsem zlehka naklepala, malinko osolila (chuť mu dodají rajčata a sýr) a potřela rajčatovou pastou. Na ni jsem pokladla vždy cca 3 lístky špenátu, kozí sýr a přikryla dalšími lístky špenátu. Stočila jsem závitky a zavázala je nití na pečení. 
V pekáči jsem rozehřála olej a závitky ze všech stran opekla. Zatáhnuté maso jsem vyndala, do výpeku vhodila očištěnou a nakrájenou cibuli a zbytek rajčatové pasty. Krátce jsem orestovala, maso vrátila zpět do pekáče, podlila cca 150ml vody a pekla v troubě při 180st 60min. Maso jsem nechala chvilinku odpočinout, zbavila ho nití, výpek jsem rozmixovala.vJako přílohu jsem zvolila batátovo-bramborovou kaši, ale klidně servírujte s rýží. Nezapomeňte přelít omáčkou.

2016-03-18 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI