Ingredience: | |||||
hovězí zadní | 4 plátky | větší rajčata | 5 ks | baby špenát | hrst |
kozí sýr | 100 g | olej | 3 lžíce | cibule | 1 ks |
voda | dle potřeby | růžová sůl | dle chuti | brambory | dle potřeby |
batáty | dle potřeby |
Každé úterý chodí moji kluci plavat. A aby měli sílu, musím jim uvařit něco dobrého. Minule to byl sladký kroupový nákyp, dnes pořádný kus masa.
Rajčata jsem den předem namočila přes noc do vody, aby nabobtnala, a poté jsem je slila a rozmixovala. Maso jsem zlehka naklepala, malinko osolila (chuť mu dodají rajčata a sýr) a potřela rajčatovou pastou. Na ni jsem pokladla vždy cca 3 lístky špenátu, kozí sýr a přikryla dalšími lístky špenátu. Stočila jsem závitky a zavázala je nití na pečení.
V pekáči jsem rozehřála olej a závitky ze všech stran opekla. Zatáhnuté maso jsem vyndala, do výpeku vhodila očištěnou a nakrájenou cibuli a zbytek rajčatové pasty. Krátce jsem orestovala, maso vrátila zpět do pekáče, podlila cca 150ml vody a pekla v troubě při 180st 60min. Maso jsem nechala chvilinku odpočinout, zbavila ho nití, výpek jsem rozmixovala.vJako přílohu jsem zvolila batátovo-bramborovou kaši, ale klidně servírujte s rýží. Nezapomeňte přelít omáčkou.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI