Jarní pizza s kopřivami zpět

Na 2 placky:
semolinová mouka na pizzu350 gvlažná voda200 mldroždí20 g
olivový olej2 lžíce
Omáčka:
pasata nebo rozmixovaná čerstvá rajčata250 gsušená bazalka1 lžičkačesnek3 stroužky
Náplň:
olivový olej/máslo/ghí dle potřebysůl dle chutipepř dle chuti
žampiony250 gmletý kmín1 lžičkavejce4 ks
mladé kopřivy10 špiček
semolinová mouka na pizzu 350 g, vlažná voda 200 ml, droždí 20 g, olivový olej 2 lžíce, pasata nebo rozmixovaná čerstvá rajčata 250 g, sušená bazalka 1 lžička, česnek 3 stroužky, olivový olej/máslo/ghí dle potřeby, sůl dle chuti, pepř dle chuti, žampiony 250 g, mletý kmín 1 lžička, vejce 4 ks, mladé kopřivy 10 špiček

Příprava

Spařené kopřivy v této podobě můžete dát k jakémukoliv slanému jídlu. Těsta na pizzu jsem udělala rovnou dvojnásobné množství. Řekla jsem si, že zkusím i pizzu nasladko. Stejně jsem chtěla něco sladkého upéct, když už mám rozjetou troubu... a dopadlo to dobře, viz následující recept. A taky tip jak třeba připravit pohoštění, když čekáte hodně koledníků. Z jednoho těsta a basta!

Ve vodě rozmícháme droždí a vlijeme do mouky, přidáme olej a vypracujeme pružné nelepivé těsto. Přikryjeme v misce, zaprášíme moukou a necháme v teple kynout. 

Žampiony osmahneme na pánvi s kořením a dusíme do změknutí.

Hotové těsto roztáhneme rukama do tenka, vytvarujeme trochu okraje, aby se vešlo na velký plech. Potřeme celou omáčkou, nasypeme žampiony a rozklepneme vejce. Roztrhneme jim žloutek. Pečeme při 220°C asi 20 minut. Mezitím si spaříme čerstvé výhony kopřiv, které okapané pokládáme až na hotovou pizzu. Můžeme posypat strouhaným tofu nebo sýrem, jak kdo snesete.

2017-04-20 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI