Perníková pizza se sušenými jablky zpět

Na 2 placky:
semolinová mouka na pizzu350 gvlažná voda200 mldroždí20 g
olivový olej2 lžícemini rozinky1 větší hrstperníkové koření1 lžička
Omáčka:
domácí zavařenina (ostružinová s chia)1 středně velká sklenice
Náplň:
sušené křížaly3 - 4 velké hrstimandlové plátky100 g
semolinová mouka na pizzu 350 g, vlažná voda 200 ml, droždí 20 g, olivový olej 2 lžíce, mini rozinky 1 větší hrst, perníkové koření 1 lžička, domácí zavařenina (ostružinová s chia) 1 středně velká sklenice, sušené křížaly 3 - 4 velké hrsti, mandlové plátky 100 g

Příprava

A tady je druhý díl receptu... tentokrát nasladko.

Ve vodě rozmícháme droždí a vlijeme do mouky, přidáme olej a koření a vypracujeme pružné nelepivé těsto. Přikryjeme v misce, zaprášíme moukou a necháme v teple kynout. 

Potom zapracujeme rozinky. Rozválíme do velkého kruhu a vložíme do formy na koláč.

Vytvarujeme trochu okraje a potřeme marmeládou. Rovnoměrně rozmístíme sušená jablka, která jsme spařili a pochvíli cedili (výluh je výtečné pití!) a nakonec posypeme mandlovými plátky. Pečeme při 220°C asi 20 minut.

2017-04-20 Dezerty

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI