Kuřecí závitky se sušenými rajčaty, schwarzwaldskou šunkou a sýrem Gran Moravia, bramborovo-petrželová kaše zpět

Ingredience:
kuřecí prsa4 ksschwarzwaldská šunka8 plátkůsušená rajčta12 ks
sýr Gran Moravia100 gcibule2 kskečup4 lžičky
hladká rýžová mmouka2 lžícehimalájská růžová sůl dle chutiolivový olej2 lžíce
kořen petržele500 gbrambory500 gsmetana ke šlehánícca 250 ml
kuřecí prsa 4 ks, schwarzwaldská šunka 8 plátků, sušená rajčta 12 ks, sýr Gran Moravia 100 g, cibule 2 ks, kečup 4 lžičky, hladká rýžová mmouka 2 lžíce, himalájská růžová sůl dle chuti, olivový olej 2 lžíce, kořen petržele 500 g, brambory 500 g, smetana ke šlehání cca 250 ml

Příprava

Naše nedělní menu bylo tentokrát ve znamení rajčat. Dýňovou polévku s rajčaty a kořenovou zeleninou doplnily tyto závitky a klasický rajčatový salát s cibulí.

Maso zlehka naklepeme, potřeme kečupem, poklademe 2 plátky šunky, na ni položíme vždy 2 rajčata a hranolek sýra á 20g. Zabalíme a zajistíme provázkem.

Každý závitek osolíme a obalíme ve směsi mouky a jemně strouhaného zbytku sýra.

Závitky ze všech stran opečeme na oleji.

Do pekáče dáme nasekanou cibuli, zbytek rajčat a výpek, poklademe závitky, podlijeme trochou vody a pečeme při 180 stupních přibližně 40 minut.

Po upečení závitky zbavíme provázků, podélně rozkrojíme a podáváme s bramborovo-petrželovou kaší a omáčkou, kterou jsme získali rozmixováním základu z pekáče. 

Na kaši oloupeme a nakrájíme brambory a petržel. Uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme, rozmačkáme a nakonec vyšleháme s teplou smetanou dohladka.

2017-02-13 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy90 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI