Lososové lívance s koprovým dipem zpět

Ingredience:
kvásek2 lžíce (90g)podmáslí300 mlšpaldová mouka200 g
brambory vařené lisované150 gchia semínka2 lžícevejce2 ks
růžová sůl špetičkauzený losos200 gzakysaná smetana200 g
čerstvý kopr2 hrsticitronová šťáva1 lžičkarůžová sůl špetka
kvásek 2 lžíce (90g), podmáslí 300 ml, špaldová mouka 200 g, brambory vařené lisované 150 g, chia semínka 2 lžíce, vejce 2 ks, růžová sůl špetička, uzený losos 200 g, zakysaná smetana 200 g, čerstvý kopr 2 hrsti, citronová šťáva 1 lžička, růžová sůl špetka

Příprava

Už nějakou dobu vlastním žitný kvásek. Sladké kváskové lívance už jsme zkoušeli, a tak jsem chtěla zkusit slanou variantu. Inspirací mi byla i Valentýnská večeře, kde se podávalo něco podobného. Trochu jsem zapátrala v receptech na pečeme.cz a nakonec si upatlala svoje vlastní těsto. 
Než jsem stačila dosmažit obědovou várku, měl v sobě prďolka už 2 kousky.

Všechno, kromě lososa, vajec a soli smícháme dohromady. Mísu s těstíčkem zabalíme do sáčku nebo fólie a dáme do lednice odpočívat přes noc. Druhý den vmícháme rozšlehaná vejce se solí a nadrobno krájeného lososa a necháme hodinu na lince kynout. Smažíme lívance na malém množství oleje nebo ghí. 
Zakysanku ochutíme sekaným koprem, citronovou šťávou a solí a podáváme k lívancům.

2016-02-18 Hlavní chody

Poznámka

Z uvedeného množství surovin připravíte cca 24 lívanců.

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ryby
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI