Ingredience: | |||||
kvásek | 2 lžíce (90g) | podmáslí | 300 ml | špaldová mouka | 200 g |
brambory vařené lisované | 150 g | chia semínka | 2 lžíce | vejce | 2 ks |
růžová sůl | špetička | uzený losos | 200 g | zakysaná smetana | 200 g |
čerstvý kopr | 2 hrsti | citronová šťáva | 1 lžička | růžová sůl | špetka |
Už nějakou dobu vlastním žitný kvásek. Sladké kváskové lívance už jsme zkoušeli, a tak jsem chtěla zkusit slanou variantu. Inspirací mi byla i Valentýnská večeře, kde se podávalo něco podobného. Trochu jsem zapátrala v receptech na pečeme.cz a nakonec si upatlala svoje vlastní těsto.
Než jsem stačila dosmažit obědovou várku, měl v sobě prďolka už 2 kousky.
Všechno, kromě lososa, vajec a soli smícháme dohromady. Mísu s těstíčkem zabalíme do sáčku nebo fólie a dáme do lednice odpočívat přes noc. Druhý den vmícháme rozšlehaná vejce se solí a nadrobno krájeného lososa a necháme hodinu na lince kynout. Smažíme lívance na malém množství oleje nebo ghí.
Zakysanku ochutíme sekaným koprem, citronovou šťávou a solí a podáváme k lívancům.
Z uvedeného množství surovin připravíte cca 24 lívanců.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI