Luštěninové karbanátky s kapustou zpět

Ingredience:
kapusta pokrájená nahrubo200 guvařené bílé fazole350 ghraška4 vrchovaté lžíce
česnek4 stroužkysůl dle chutibílý pepř špetka
saturejka dle chutidrcený kmín špetkamletá červená paprika špetka
olej3 lžíce
kapusta pokrájená nahrubo 200 g, uvařené bílé fazole 350 g, hraška 4 vrchovaté lžíce, česnek 4 stroužky, sůl dle chuti, bílý pepř špetka, saturejka dle chuti, drcený kmín špetka, mletá červená paprika špetka, olej 3 lžíce

Příprava

U nás se marodí, nicméně jsem se rozhodla svůj plánovaný souboj s kapustou uskutečnit. Když jsem tuhle krásně zelenou potvůrku uviděla v obchodě, uvědomila jsem si, že můj skoro 18m prcek ji ještě neochutnal (!!!), a tak jsem ji prostě musela koupit. Až doma mi došlo, že kromě klasiky (dušené), jsem ji nikdy jinak nejedla, natož vařila. A že není zrovna mým favoritem mezi zeleninou. Zrodily se tyto karbanátky a Matymu kupodivu tak šmakovalo, že snědl celou porci.

Kapustu vaříme ve vodě (popř. v páře) cca 10-15min, slijeme a zchladíme studenou vodou. Spolu s uvařenými bílými fazolemi pomeleme, směs dochutíme prolisovaným česnekem, okořeníme a zahustíme hraškou. Tvarujeme karbanátky, které buď smažíme na oleji nebo pečeme na pečícím papíru zakapané olejem dozlatova. Podáváme třeba s maštěnými bramborami a salátem z mrkve a jablíčka.

2016-01-07 Hlavní chody

Poznámka

Z uvedeného množství surovin připravíte cca 12 ks karbanátků.

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptvegetariánský recept
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI