Ingredience: | |||||
mungo fazole | 1 šálek | dužina z máslové dýně | 200 g | česnek | 2 - 3 stroužky |
velké vejce | 1 ks | špaldová mouka | 5 lžic | drcený kmín | špetka |
sůl | dle chuti | oregano | dle chuti | olej, pokud se rozhodnete pro placičky | 2 lžíce |
Nejedla jsem dnes s prckem, jsem na detoxu, takže jsem jen "olízla" lžičku, tudíž nemůžu říct, jestli bude chutnat i dospělím, ale mrňous snědl 3 placky než jsem si stačila donést talíř a polívku pro sebe.
Fazole jsem přes noc namočila do vody, ráno vodu vyměnila a uvařila doměkka. Umixovala jsem fazole, dýni, vejce a koření, přidala prolisovaný česnek a zahustila moukou (i tak je ale těsto řidší, lepivé). Část těsta jsem smažila jako placky na oleji, část jsem upekla v silikonových formičkách (při 200 stupních asi 25-30min). Před vyklopením je nutné nechat chvíli stát, jinak se potrhají. Jako přílohu jsem dnes zvolila klasické šťouchané brambory.
Z půlky směsi připravíte cca 9 kusů karbanátků/placiček.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI