Ingredience: | |||||
pohanka | 120 g | čerstvý špenát | 150 g | niva | 80 g |
cibule | 1/2 ks | česnek | 3 stroužky | olej | 2 lžíce |
růžová sůl | dle chuti |
Důstojné bezmasé hlavní jídlo, ale klidně i sytější příloha pro větší jedlíky. Navíc z pohanky, která Vám rozhodně nebude "trhat žíly".
Pohanku propláchněte a namočte do dvojnásobného množství vody alespoň na hodinu (bude rychleji uvařená). Nabobtnalou pohanku vařte asi 5-10 minut na skus. Nezapomeňte vodu osolit.
Cibuli a česnek oloupejte, posekejte nadrobno a na oleji nechte zesklovatět. Přidejte omytý špenát zbavený silných listových řapíků a natrhaný na menší kusy (pokud použijete baby špenát, tohle vynechejte) a krátce restujte, než zavadne. Scezenou pohanku smíchejte se špenátem a v horké směsi rozpusťte nastrouhanou nivu.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI