Pohanka se špenátem a nivou zpět

Ingredience:
pohanka120 gčerstvý špenát150 gniva80 g
cibule1/2 ksčesnek3 stroužkyolej2 lžíce
růžová sůl dle chuti
pohanka 120 g, čerstvý špenát 150 g, niva 80 g, cibule 1/2 ks, česnek 3 stroužky, olej 2 lžíce, růžová sůl dle chuti

Příprava

Důstojné bezmasé hlavní jídlo, ale klidně i sytější příloha pro větší jedlíky. Navíc z pohanky, která Vám rozhodně nebude "trhat žíly".

Pohanku propláchněte a namočte do dvojnásobného množství vody alespoň na hodinu (bude rychleji uvařená). Nabobtnalou pohanku vařte asi 5-10 minut na skus. Nezapomeňte vodu osolit.
Cibuli a česnek oloupejte, posekejte nadrobno a na oleji nechte zesklovatět. Přidejte omytý špenát zbavený silných listových řapíků a natrhaný na menší kusy (pokud použijete baby špenát, tohle vynechejte) a krátce restujte, než zavadne. Scezenou pohanku smíchejte se špenátem a v horké směsi rozpusťte nastrouhanou nivu.

2016-04-25 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptvegetariánský recept
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI