Pstruh lososovitý s ořechovo-bylinkovou krustou a šťouchanými špenátovými bramborami zpět

Ingredience:
filet ze pstruha lososovitého (á 150 g)4 porcekešu oříšky80 grozmarýn2 snítky
tymián5 snítekcitron1/2 kskudrnka hrst
růžová sůl dle chutiřepkový olej dle potřebyvelké brambory4 ks
čerstvý špenát60 gcibule1/2 ksčesnek2 stroužky
Ghí2 lžíce
filet ze pstruha lososovitého (á 150 g) 4 porce, kešu oříšky 80 g, rozmarýn 2 snítky, tymián 5 snítek, citron 1/2 ks, kudrnka hrst, růžová sůl dle chuti, řepkový olej dle potřeby, velké brambory 4 ks, čerstvý špenát 60 g, cibule 1/2 ks, česnek 2 stroužky, Ghí 2 lžíce

Příprava

Když jsme dnes ráno vyráželi vítat ptačí zpěv, vůbec jsem neměla páru, co budu vařit. Naštěstí bylo v plánu ještě nakoupit, a tak nějak se oběd vyrýsoval sám.

Kešu oříšky, kudrnku, lístky rozmarýnu a tymiánu a šťávu z půlky citronu nahrubo umixujeme, až vznikne jakási drobenka. Porce pstruha osolíme a navrch rozprostřeme ořechovou směs. Lehce přitlačíme. Zastříkneme olejem a pečeme v troubě na pečícím papíru při 200 stupních 15 minut. 
Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě doměkka a scedíme. Nadrobno pokrájenou cibuli a česnek zpěníme na lžíci oleje, přidáme natrhaný špenát a necháme ho zavadnout. Trvá to asi 5 minut. Uvařené brambory rozmačkáme, přidáme k nim špenát a ghí, zamícháme a dle chuti dosolíme.

2016-04-25 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ryby
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI