Ingredience: | |||||
filet ze pstruha lososovitého (á 150 g) | 4 porce | kešu oříšky | 80 g | rozmarýn | 2 snítky |
tymián | 5 snítek | citron | 1/2 ks | kudrnka | hrst |
růžová sůl | dle chuti | řepkový olej | dle potřeby | velké brambory | 4 ks |
čerstvý špenát | 60 g | cibule | 1/2 ks | česnek | 2 stroužky |
Ghí | 2 lžíce |
Když jsme dnes ráno vyráželi vítat ptačí zpěv, vůbec jsem neměla páru, co budu vařit. Naštěstí bylo v plánu ještě nakoupit, a tak nějak se oběd vyrýsoval sám.
Kešu oříšky, kudrnku, lístky rozmarýnu a tymiánu a šťávu z půlky citronu nahrubo umixujeme, až vznikne jakási drobenka. Porce pstruha osolíme a navrch rozprostřeme ořechovou směs. Lehce přitlačíme. Zastříkneme olejem a pečeme v troubě na pečícím papíru při 200 stupních 15 minut.
Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě doměkka a scedíme. Nadrobno pokrájenou cibuli a česnek zpěníme na lžíci oleje, přidáme natrhaný špenát a necháme ho zavadnout. Trvá to asi 5 minut. Uvařené brambory rozmačkáme, přidáme k nim špenát a ghí, zamícháme a dle chuti dosolíme.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI