Telecí s cherry rajčaty a čerstvým oreganem, bulgur zpět

Ingredience:
telecí kýta (cca 400 g)6 plátkůcherry rajčta250 gčerstvé oregano2 hrsti
cibule1/2 ksolej2 lžícemáslo1 lžíce
růžová sůl dle chutimletý pepř dle chuti
Příloha:
bulgur150 gvývar450 ml
telecí kýta (cca 400 g) 6 plátků, cherry rajčta 250 g, čerstvé oregano 2 hrsti, cibule 1/2 ks, olej 2 lžíce, máslo 1 lžíce, růžová sůl dle chuti, mletý pepř dle chuti, bulgur 150 g, vývar 450 ml

Příprava

S nejmladším zařazujeme do jídelníčku maso, a když jsem stála u pultu s telecím masem, řekla jsem si, že si pošmákneme na tomto fajnovém masíčku všichni.

Maso osolíme, opepříme a v kastrolu s širším dnem opečeme z obou stran na oleji s máslem. 
Vyjmeme a do výpeku vhodíme najemno krájenou cibuli, kterou zpěníme. 
Přidáme přepůlená rajčátka a vrátíme maso. 
Podlijeme trochou vody a přiklopené poklicí dusíme asi 40 minut doměkka. 
Před koncem sejmeme poklici a necháme zredukovat.
Bulgur zalijeme studeným vývarem a necháme hodinu bobtnat. 
Poté ho vaříme, dokud se tekutina nevsákne a bulgur není měkký (díky namáčení to trvá velmi krátce).

2016-06-02 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy60 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI