Ingredience: | |||||
telecí kýta (cca 400 g) | 6 plátků | cherry rajčta | 250 g | čerstvé oregano | 2 hrsti |
cibule | 1/2 ks | olej | 2 lžíce | máslo | 1 lžíce |
růžová sůl | dle chuti | mletý pepř | dle chuti | ||
Příloha: | |||||
bulgur | 150 g | vývar | 450 ml |
S nejmladším zařazujeme do jídelníčku maso, a když jsem stála u pultu s telecím masem, řekla jsem si, že si pošmákneme na tomto fajnovém masíčku všichni.
Maso osolíme, opepříme a v kastrolu s širším dnem opečeme z obou stran na oleji s máslem.
Vyjmeme a do výpeku vhodíme najemno krájenou cibuli, kterou zpěníme.
Přidáme přepůlená rajčátka a vrátíme maso.
Podlijeme trochou vody a přiklopené poklicí dusíme asi 40 minut doměkka.
Před koncem sejmeme poklici a necháme zredukovat.
Bulgur zalijeme studeným vývarem a necháme hodinu bobtnat.
Poté ho vaříme, dokud se tekutina nevsákne a bulgur není měkký (díky namáčení to trvá velmi krátce).
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI