Ingredience: | |||||
libové vepřové maso | 250 g | cibule | 1/2 ks | řepkový olej | 2 lžíce |
mletá paprika | 1 lžička | sušený česnek | 1 - 2 lžičky | mletá sušený zázvor | 2 lžičky |
sůl | špetka | kaki | 1 ks | bulgur | 200 ml |
vývar | 500 ml | pokrájený pórek ze střední části | hrst | řepkový olej | 1 lžíce |
solčanka | dle chuti |
Snad v každém obchodě teď na mě koukají krásně oranžové plody ovoce kaki. A ta cena! Ale jelikož se mé mládě rozhodlo bojkotovat tyto sladké exotické plody v jakékoliv jiné syrové podobě než mixované, rozhodla jsem se ustoupit od svého předsudku, že ovoce se s masem nemá kombinovat a zkusila dnes opět něco nového. A zjevně to prckovi chutnalo.
Cibuli očistíme, pokrájíme nadrobno a na oleji necháme zezlátnout. Přidáme nudličky masa, orestujeme, okořeníme a podlijeme vodou. Dusíme asi 1 hod do změknutí za občasného míchání a případného podlévání. Nakonec přidáme očištěné a na kostičky pokrájené kaki a už jen krátce povaříme, aby se kaki nerozvařilo.
Na oleji opečeme pokrájený pórek, přidáme bulgur, okořeníme solčankou, podlijeme vývarem a za občasného míchání dusíme doměkka cca 10-15min, než se tekutina vsákne. Pod pokličkou necháme ještě 5min dojít
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI