Voňavé nudličky s kaki a pórkovým bulgurem zpět

Ingredience:
libové vepřové maso250 gcibule1/2 ksřepkový olej2 lžíce
mletá paprika1 lžičkasušený česnek1 - 2 lžičkymletá sušený zázvor2 lžičky
sůl špetkakaki1 ksbulgur200 ml
vývar500 mlpokrájený pórek ze střední části hrstřepkový olej1 lžíce
solčanka dle chuti
libové vepřové maso 250 g, cibule 1/2 ks, řepkový olej 2 lžíce, mletá paprika 1 lžička, sušený česnek 1 - 2 lžičky, mletá sušený zázvor 2 lžičky, sůl špetka, kaki 1 ks, bulgur 200 ml, vývar 500 ml, pokrájený pórek ze střední části hrst, řepkový olej 1 lžíce, solčanka dle chuti

Příprava

Snad v každém obchodě teď na mě koukají krásně oranžové plody ovoce kaki. A ta cena! Ale jelikož se mé mládě rozhodlo bojkotovat tyto sladké exotické plody v jakékoliv jiné syrové podobě než mixované, rozhodla jsem se ustoupit od svého předsudku, že ovoce se s masem nemá kombinovat a zkusila dnes opět něco nového. A zjevně to prckovi chutnalo.

Cibuli očistíme, pokrájíme nadrobno a na oleji necháme zezlátnout. Přidáme nudličky masa, orestujeme, okořeníme a podlijeme vodou. Dusíme asi 1 hod do změknutí za občasného míchání a případného podlévání. Nakonec přidáme očištěné a na kostičky pokrájené kaki a už jen krátce povaříme, aby se kaki nerozvařilo.
Na oleji opečeme pokrájený pórek, přidáme bulgur, okořeníme solčankou, podlijeme vývarem a za občasného míchání dusíme doměkka cca 10-15min, než se tekutina vsákne. Pod pokličkou necháme ještě 5min dojít

2016-01-20 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI