Zeleninová rýže s kuřecím masem zpět

Ingredience:
mrkev1 kspetržel1 kskedlubna1/2 ks
spařená cibulka1/2 ksrýže200 ml (sklenice)voda2 - 3 sklenice
větší kuřecí prsa2 ksmletá paprika špetkakmín špetka
solčanka dle chutibazalka dle chutiřepkový olej1 lžíce
mrkev 1 ks, petržel 1 ks, kedlubna 1/2 ks, spařená cibulka 1/2 ks, rýže 200 ml (sklenice), voda 2 - 3 sklenice, větší kuřecí prsa 2 ks, mletá paprika špetka, kmín špetka, solčanka dle chuti, bazalka dle chuti, řepkový olej 1 lžíce

Příprava

Určitě to máme všechny stejně: když je nemocné dítě, udělaly bychom cokoliv, aby bylo zase zdravé a aby byl doma zase "klid a řád". Náš junior má od pondělí střevní problémy a já už třetí den řeším (mezi milionem přebalování a praní), co zase uvařit. Z výčtu "správných dietních" surovin se mi chce už brečet.
Nicméně jsem dnes uklohnila toto "obyčejné" jídlo a ač jsem si myslela, že už mi cokoliv s mrkví hodí na hlavu, neskutečně se nacpal a já taky.

Maso zlehka okořeníme paprikou, solčankou a bazalkou, vložíme do pekáčku a podlijeme vodou. Pečeme při 200stupních 30-40min podle tloušťky masa.
Na lžíci oleje zpěníme spařenou a nadrobno pokrájenou cibulku, přidáme očištěnou a nahrubou postrouhanou mrkev, petržel a kedlubnu. Zarestujeme, přisypeme propláchnutou rýži, okořeníme solčankou a kmínem a podlijeme vodou, aby se směs dusila. Za občasného míchání a případného podlévání vaříme do polozměknutí a vypaření tekutiny (cca 10-15min), poté necháme dojít pod pokličkou (cca 10-15min).

2015-11-12 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI