Ingredience: | |||||
vanilkový lusk | 3 ks | vodka | 250 ml | ||
Dále budete potřebovat: | |||||
čistá skleněná láhev s kvalitním uzávěrem | 250 ml |
Malý zázrak, který se objevuje v čím dál více receptech a který dodá Vašemu sladkému pečení korunu. Nemyslím teď chemickou náhražku, která vanilku neviděla ani z rychlíku, ale tu zlatavě hnědou tekutinu, která se prodává v malé lahvičce především ve zdravé výživě. Udělejte si ji doma podle tohoto receptu, který jsem našla na internetu.
Lusky podélně nakrojte, ale nerozdělte je úplně. Vložte do lahvičky a zalijte až po okraj vodkou. Uzavřete a skladujte na chladnějším temném místě (mám ve špajzce). Občas protřepejte, ale neotvírejte, aroma by zbytečně vyprchalo. Za cca 2 měsíce máte hotovo. Poté skladujte v lednici. Vydrží dlouho.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI