Pohankovo-quinoový chléb zpět

Ingredience:
pohanka300 gquinoa100 gchia semínka1 lžíce
voda4 lžícesyrovátka200 mllněný olej2 lžíce
vinný ocet5 lžicpolohrubá kukuřičná mouka50 grůžová sůl1,5 lžičky
drcený kmín1 lžičkasušený koriandr2 lžičkykypřící prášek1 lžička
soda1 lžičkasemínka (sezamová, dýňová, slunečnicová...) na posypání
pohanka 300 g, quinoa 100 g, chia semínka 1 lžíce, voda 4 lžíce, syrovátka 200 ml, lněný olej 2 lžíce, vinný ocet 5 lžic, polohrubá kukuřičná mouka 50 g, růžová sůl 1,5 lžičky, drcený kmín 1 lžička, sušený koriandr 2 lžičky, kypřící prášek 1 lžička, soda 1 lžička, semínka (sezamová, dýňová, slunečnicová...) na posypání

Příprava

I když nejsme celiaci, bezlepková jídla nám dělají moc dobře na zažívání. S jejich přípravou je to ale obtížnější, protože bezlepkové mouky se chovají jinak, než ty klasické. Proto jsem si nikdy netroufla na chléb. Až jsem dostala tip na tento z pohanky. No, náš kváskový má konkurenta.

Chia semínka necháme ve vodě nabobtnat. Pohanku spolu s quinoou pořádně propláchneme a 4 hodiny namáčíme. Slijeme a umixujeme s chia gelem, syrovátkou, olejem a octem dohladka. 
Ke směsi přidáme promíchané sypké suroviny (mouku, sůl, kmín, koriandr, kypřící prášek a sodu) a těsto navrstvíme do chlebové formy vystlané pečícím papírem. Vrch posypeme libovolnými semínky a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 stupních 55 minut. Po upečení vyndáme na mřížku, aby rovnoměrně zchladl.

2016-04-12 Ostatní

Poznámka

Inspirovala jsem se na webu veg-ethique.blogspot.cz

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI