Ingredience: | |||||
mrkev | 200 g | vývar | 1 l | droždí | 1 kostka |
cibule | 50 g | česnek | 2 stroužky | petrželka | hrst |
majoránka | 2 lžičky | vejce | 1 ks | polohrubá kukuřičná mouka | 70 g |
sůl | dle chuti | Ghí | dle potřeby |
Když jsem studovala, "utíkala" jsem na víkend k babičce, kde byl klid na učení. Každý pátek mě u ní čekala tato výborná polévka, které jsem snědla pokaždé skoro celý hrnec. Zamilovala si ji i moje rodina, za což jsem vděčná, protože je nejen zdravá a díky kvasnicím bohatá na vitamín B, ale také rychle hotová.
Mrkev nakrájíme na kolečka a na přepuštěném másle 5min restujeme, než pustí barvu. Zalijeme vývarem, osolíme, přidáme petrželku a vaříme do změknutí asi 20min. Mezitím oloupeme cibuli, nakrájíme ji nadrobno a necháme zezlátnout na trošce ghí. Přidáme rozdrobené kvasnice a 3min mícháme. Sejmeme z plamene, ochutíme prolisovaným česnekem, solí, majoránkou a počkáme, než směs zchladne. Poté přidáme vejce a mouku a vytvoříme hustší těstíčko. Do vroucí polévky tvoříme nočky pomocí struhadla nebo cedníku na halušky. Už jen minutu povaříme a můžeme podávat.
V původním receptu se dává na zahuštění strouhanka, já použila bezlepkovou mouku, knedlíčky jsou trošku tužší, než jsem zvyklá, ale stejně chutné.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI