Babiččina kvasnicová polévka zpět

Ingredience:
mrkev200 gvývar1 ldroždí1 kostka
cibule50 gčesnek2 stroužkypetrželka hrst
majoránka2 lžičkyvejce1 kspolohrubá kukuřičná mouka70 g
sůl dle chutiGhí dle potřeby
mrkev 200 g, vývar 1 l, droždí 1 kostka, cibule 50 g, česnek 2 stroužky, petrželka hrst, majoránka 2 lžičky, vejce 1 ks, polohrubá kukuřičná mouka 70 g, sůl dle chuti, Ghí dle potřeby

Příprava

Když jsem studovala, "utíkala" jsem na víkend k babičce, kde byl klid na učení. Každý pátek mě u ní čekala tato výborná polévka, které jsem snědla pokaždé skoro celý hrnec. Zamilovala si ji i moje rodina, za což jsem vděčná, protože je nejen zdravá a díky kvasnicím bohatá na vitamín B, ale také rychle hotová.

Mrkev nakrájíme na kolečka a na přepuštěném másle 5min restujeme, než pustí barvu. Zalijeme vývarem, osolíme, přidáme petrželku a vaříme do změknutí asi 20min. Mezitím oloupeme cibuli, nakrájíme ji nadrobno a necháme zezlátnout na trošce ghí. Přidáme rozdrobené kvasnice a 3min mícháme. Sejmeme z plamene, ochutíme prolisovaným česnekem, solí, majoránkou a počkáme, než směs zchladne. Poté přidáme vejce a mouku a vytvoříme hustší těstíčko. Do vroucí polévky tvoříme nočky pomocí struhadla nebo cedníku na halušky. Už jen minutu povaříme a můžeme podávat.

2016-02-17 Polévky

Poznámka

V původním receptu se dává na zahuštění strouhanka, já použila bezlepkovou mouku, knedlíčky jsou trošku tužší, než jsem zvyklá, ale stejně chutné.

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI