Hovězí vývar s celestýnskými nudlemi zpět

Ingredience:
*polévková směs2 kgvelká mrkev2 kspetržel2 ks
cibule1 ksčesnek4 stroužkystrouhaný celer hrst
zelená petrželka hrstbobkový list3 ksnové koření10 kuliček
celý pepř15 kuličeksůl dle chutimléko1 hrnek
hladká špaldová mouka100 gvejce1 ksoregano2 lžičky
sůl dle chutiolej dle potřeby
*polévková směs 2 kg, velká mrkev 2 ks, petržel 2 ks, cibule 1 ks, česnek 4 stroužky, strouhaný celer hrst, zelená petrželka hrst, bobkový list 3 ks, nové koření 10 kuliček, celý pepř 15 kuliček, sůl dle chuti, mléko 1 hrnek, hladká špaldová mouka 100 g, vejce 1 ks, oregano 2 lžičky, sůl dle chuti, olej dle potřeby

Příprava

Nejlepší je z kostí a morku, ale ty jsem nesehnala. Z polévkové hovězí směsi (2/3 kostí a 1/3 hovězího předního) byl ale také moc dobrý.

Kosti spolu s neoloupanou cibulí a česnekem pokapeme olejem a opečeme dozlatova v troubě při 200st asi 20min.
Do hrnce vložíme opečené kosti, cibuli, česnek, maso, zalijeme 1,5l studené vody, přisypeme koření a vaříme pozvolna 2 hodiny. Voda nesmí bublat, jinak se vývar zakalí. Dle potřeby odebíráme vzniklou pěnu.
Poté do hrnce přidáme 1 mrkev, 1 petržel, zelenou petrželku a celer a vaříme ještě asi hodinu.
Scedíme, maso nakrájíme na kousky, vrátíme do polévky a polévku osolíme.
Novou mrkev a petržel nakrájíme na tenké proužky a uvaříme v polévce na skus.
V mléce rozšleháme vejce, sůl a bylinku. Přisypáváme mouku, až vytvoříme hladké těstíčko. Smažíme na oleji „palačinky“, které po vychladnutí krájíme na tenké nudličky (nebo je stočíme a po zchladnutí krájíme kolečka).

2016-02-23 Polévky

Poznámka

*Polévková směs - v balení hovězí kosti a maso.

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI