Krém z bílé ředkve a řeřichy zpět

Ingredience:
bílá část jarní cibulky50 gbílá ředkev800 gřeřicha2 vaničky
smetana ke šlehání250 mlmáslo2 lžícevoda dle potřeby
růžová sůl dle chutiolivový olej na ozdobu
bílá část jarní cibulky 50 g, bílá ředkev 800 g, řeřicha 2 vaničky, smetana ke šlehání 250 ml, máslo 2 lžíce, voda dle potřeby, růžová sůl dle chuti, olivový olej na ozdobu

Příprava

V obchodě na mě vykoukla svěže zelená čerstvá řeřicha. Nešlo odolat. Pomazánek jsme v poslední době měli dost, tak jsem si řekla, že vyzkouším polévku. Chtělo to něco, co zjemní "pikantní" chuť řeřichy. A bílá ředkev se smetanou tento úkol splnily na výbornou.

Jarní cibulku pokrájíme na kolečka, ředkev na kostky a na másle restujeme asi 5 minut. Zalijeme vodou, aby byla zelenina lehce ponořená, a vaříme do změknutí. Trvá to zhruba 20 minut. 
Do hrnce přidáme řeřichu (část si odložíme na ozdobu), smetanu a vše rozmixujeme. Osolíme a podle potřeby naředíme horkou vodou do požadované hustoty. Polévku přivedeme k varu a máme hotovo. 
Na talíři dozdobíme kapkou olivového oleje a čerstvou řeřichou.

2016-04-18 Polévky

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI