Ingredience: | |||||
bílá část jarní cibulky | 50 g | bílá ředkev | 800 g | řeřicha | 2 vaničky |
smetana ke šlehání | 250 ml | máslo | 2 lžíce | voda | dle potřeby |
růžová sůl | dle chuti | olivový olej | na ozdobu |
V obchodě na mě vykoukla svěže zelená čerstvá řeřicha. Nešlo odolat. Pomazánek jsme v poslední době měli dost, tak jsem si řekla, že vyzkouším polévku. Chtělo to něco, co zjemní "pikantní" chuť řeřichy. A bílá ředkev se smetanou tento úkol splnily na výbornou.
Jarní cibulku pokrájíme na kolečka, ředkev na kostky a na másle restujeme asi 5 minut. Zalijeme vodou, aby byla zelenina lehce ponořená, a vaříme do změknutí. Trvá to zhruba 20 minut.
Do hrnce přidáme řeřichu (část si odložíme na ozdobu), smetanu a vše rozmixujeme. Osolíme a podle potřeby naředíme horkou vodou do požadované hustoty. Polévku přivedeme k varu a máme hotovo.
Na talíři dozdobíme kapkou olivového oleje a čerstvou řeřichou.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI