Krém z pečené mrkve s česnekem a rozmarýnem zpět

Ingredience:
mrkev1 kgvelká cibule1 kspalička česneku1 ks
čerstvý rozmarýn1 snítkasůl1 špetkapepř1 špetka
mléko250 mlolivový olej1 lžíce
Na dozdobení:
chlebové krutóny1 hrstičkarestovaná cibulka1 hrstička
mrkev 1 kg, velká cibule 1 ks, palička česneku 1 ks, čerstvý rozmarýn 1 snítka, sůl 1 špetka, pepř 1 špetka, mléko 250 ml, olivový olej 1 lžíce, chlebové krutóny 1 hrstička, restovaná cibulka 1 hrstička

Příprava

Krémové polévky nás doma prostě "baví". Čerstvý rozmarýn se v polévce báječně rozvine a provoní celý váš byt.

Na pečící papír dáme celou neloupanou cibuli, paličku česneku, oloupanou mrkev na větší kusy, zakápneme olejem a pečeme při 200 °C do změknutí. Již na zeleninu můžete přidat větvičku čerstvého rozmarýnu.
Jakmile je zelenina zlatohnědá, cibuli a česnek zbavíme slupek. Spolu s mrkví dáme do hrnce, zalijeme horkou vodou tak, aby byla zelenina lehce ponořená. Rozmixujeme, zjemníme mlékem, dochutíme solí, rozmarýnem a pepřem. Chvilku polévku provaříme a můžeme podávat zdobené chlebovými krutónky a restovanou cibulkou.

Dobrou chuť!

2015-08-04 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptpro děti
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI