Krémová rybí polévka s bulgurovými knedlíčky zpět

Ingredience:
bílá ryba200 gpetržel1 ksmrkev1 ks
pórek hrstmáslo1 lžícesmetana na šlehání250 ml
drcený kmín špetkasůl dle chuti
Knedlíčky (12 ks):
bulgur v suchém stavu50 gkukuřičná krupice50 gvejce1 ks
sušený česnek1 lžičkasůl1 lžičkapetrželka1 lžíce
bílá ryba 200 g, petržel 1 ks, mrkev 1 ks, pórek hrst, máslo 1 lžíce, smetana na šlehání 250 ml, drcený kmín špetka, sůl dle chuti, bulgur v suchém stavu 50 g, kukuřičná krupice 50 g, vejce 1 ks, sušený česnek 1 lžička, sůl 1 lžička, petrželka 1 lžíce

Příprava

Rybu máme na jídelníčku každý týden a už mi docházejí nápady, jak ji prckovi připravit, aby mu chutnalo. Celý týden jedeme úspěšně v polévkách, tak jsem si řekla, že to prubnu. Uvidíme, jestli bude mít úspěch.

Zeleninu jsem očistila a nakrájela na větší kusy. Na másle jsem ji osmahla, přidala jsem rybu, kmín, opět chvíli zarestovala, zalila cca 500ml vody a vařila do změknutí. Poté jsem přilila smetanu, vše rozmixovala dohladka a dochutila solí.

Knedlíčky:

Bulgur uvaříme podle návodu doměkka, Vychladlý smícháme s krupicí, kořením a vejcem. Tvarujeme knedlíčky, které vaříme na páře cca 10min.

2016-01-27 Polévky

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI