Polévka z uzených žeber s kroupami zpět

Ingredience:
uzená žebra1 kgcibule1 ksčesnek5 stroužků
řapíkatý celer3 stonkybobkový list4 ksnové kořenícca 10 kuliček
celý pepřcca 20 kuličekječné kroupy200 gmenší mrkev nakrájená na nudličky4 ks
Ghí1 lžícepetrželka kudrnka2 hrstirůžová sůl dle chuti
uzená žebra 1 kg, cibule 1 ks, česnek 5 stroužků, řapíkatý celer 3 stonky, bobkový list 4 ks, nové koření cca 10 kuliček, celý pepř cca 20 kuliček, ječné kroupy 200 g, menší mrkev nakrájená na nudličky 4 ks, Ghí 1 lžíce, petrželka kudrnka 2 hrsti, růžová sůl dle chuti

Příprava

Moje další premiéra. Doma jsme ji mívali celkem často, ale její příprava mě nikdy „netankovala“. Když jsem včera nechala výběr polévky na manželovi, vybral si právě tuto. A tak jsem se do její přípravy vrhla po hlavě. A testem prošla.

Do velkého hrnce vložíme žebra, oloupanou a rozpůlenou cibuli, česnek a koření a zalijeme studenou vodou, aby byly kosti ponořené. Nesolíme, maso je dost slané. Vaříme asi 3 hodiny, až maso samo odpadá od kosti. Vývar slijeme a žebra obereme, maso vrátíme do polévky, zbytek vyhodíme.
Zvlášť si uvaříme v osolené vodě předem namočené kroupy. Trvá to asi 30min.
Na přepuštěném másle krátce orestujeme nudličky mrkve a spolu s měkkými kroupami přidáme do polévky.
Podle slanosti buď polévku naředíme horkou vodou, nebo dosolíme. Nakonec přisypeme pořádnou hrst sekané kudrnky.

2016-03-29 Polévky

Poznámka

Z uvedeného množství surovin připravíte cca 3 litry polévky.

Autor:

Počet porcí
12
 porcí
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI