Ingredience: | |||||
uzená žebra | 1 kg | cibule | 1 ks | česnek | 5 stroužků |
řapíkatý celer | 3 stonky | bobkový list | 4 ks | nové koření | cca 10 kuliček |
celý pepř | cca 20 kuliček | ječné kroupy | 200 g | menší mrkev nakrájená na nudličky | 4 ks |
Ghí | 1 lžíce | petrželka kudrnka | 2 hrsti | růžová sůl | dle chuti |
Moje další premiéra. Doma jsme ji mívali celkem často, ale její příprava mě nikdy „netankovala“. Když jsem včera nechala výběr polévky na manželovi, vybral si právě tuto. A tak jsem se do její přípravy vrhla po hlavě. A testem prošla.
Do velkého hrnce vložíme žebra, oloupanou a rozpůlenou cibuli, česnek a koření a zalijeme studenou vodou, aby byly kosti ponořené. Nesolíme, maso je dost slané. Vaříme asi 3 hodiny, až maso samo odpadá od kosti. Vývar slijeme a žebra obereme, maso vrátíme do polévky, zbytek vyhodíme.
Zvlášť si uvaříme v osolené vodě předem namočené kroupy. Trvá to asi 30min.
Na přepuštěném másle krátce orestujeme nudličky mrkve a spolu s měkkými kroupami přidáme do polévky.
Podle slanosti buď polévku naředíme horkou vodou, nebo dosolíme. Nakonec přisypeme pořádnou hrst sekané kudrnky.
Z uvedeného množství surovin připravíte cca 3 litry polévky.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI