Ingredience: | |||||
jáhly | 150 g | vývar | 500 ml | oregano | 1 lžíce |
kurkuma | 1 lžička | růžová sůl | špetka | cuketa | 1 ks |
rajčata | 4 ks | cottage sýr | 200 g | vejce | 3 ks |
Večer jsem zapomněla vyndat z mrazáku maso, takže bylo třeba vymyslet bezmasý oběd. Jenže těstoviny i rýži jsme měli dva dny po sobě, brambory teď v zimě moc nekupujeme, na sladké chuť nebyla. Zachránila mě Katka Cvrkalová a její kuskusový koláč, jímž jsem se inspirovala.
Jáhly 3x spaříme horkou vodou, abychom je zbavili hořkosti, a uvaříme je ve vývaru spolu s kurkumou a oreganem. Trvá to asi 20min, než vsáknou všechnu tekutinu a jsou měkké. Necháme zchladnout.
Cuketu a rajčata omyjeme, část nakrájíme na kolečka na ozdobu koláče (na formu 27cm je to asi 10ks od každého), zbytek nakrájíme na malé kostičky.
K vychladlé jáhlové kaši přidáme pokrájenou zeleninu, sýr cottage a rozšlehaná osolená vejce. Směs navrstvíme do vymazané a vysypané formy, poklademe střídavě kolečky rajčat a cukety a zapečeme při 200st přibližně 30min. Před krájením necháme koláč odpočinout.
*Pokud máte rádi chuťově výraznější jídla a nevaříte pro nejmenší, místo cottage sýra můžete použít třeba nivu, balkánský sýr apod.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI