Slaný jáhlový koláč s rajčaty, cuketou a cottage sýrem zpět

Ingredience:
jáhly150 gvývar500 mloregano1 lžíce
kurkuma1 lžičkarůžová sůl špetkacuketa1 ks
rajčata4 kscottage sýr200 gvejce3 ks
jáhly 150 g, vývar 500 ml, oregano 1 lžíce, kurkuma 1 lžička, růžová sůl špetka, cuketa 1 ks, rajčata 4 ks, cottage sýr 200 g, vejce 3 ks

Příprava

Večer jsem zapomněla vyndat z mrazáku maso, takže bylo třeba vymyslet bezmasý oběd. Jenže těstoviny i rýži jsme měli dva dny po sobě, brambory teď v zimě moc nekupujeme, na sladké chuť nebyla. Zachránila mě Katka Cvrkalová a její kuskusový koláč, jímž jsem se inspirovala.

Jáhly 3x spaříme horkou vodou, abychom je zbavili hořkosti, a uvaříme je ve vývaru spolu s kurkumou a oreganem. Trvá to asi 20min, než vsáknou všechnu tekutinu a jsou měkké. Necháme zchladnout. 
Cuketu a rajčata omyjeme, část nakrájíme na kolečka na ozdobu koláče (na formu 27cm je to asi 10ks od každého), zbytek nakrájíme na malé kostičky. 
K vychladlé jáhlové kaši přidáme pokrájenou zeleninu, sýr cottage a rozšlehaná osolená vejce. Směs navrstvíme do vymazané a vysypané formy, poklademe střídavě kolečky rajčat a cukety a zapečeme při 200st přibližně 30min. Před krájením necháme koláč odpočinout.
*Pokud máte rádi chuťově výraznější jídla a nevaříte pro nejmenší, místo cottage sýra můžete použít třeba nivu, balkánský sýr apod.

2016-03-23 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostpiknik
Čas přípravy90 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI