Slaný koláč "La Grande" zpět

Korpus:
velké uvařené brambory6 ks (560g)bezlepková mouka Nominal1 hrnek (190g)malé vejce1 ks
růžová himalájská sůl špetkaolej dle potřeby
Náplň:
sušená šunka125 gmražený listový špenát150 gstrouhaná mozzarella100 g
smetana ke šlehání250 mlmalá vejce3 ksrůžová sůl dle potřeby
velké uvařené brambory 6 ks (560g), bezlepková mouka Nominal 1 hrnek (190g), malé vejce 1 ks, růžová himalájská sůl špetka, olej dle potřeby, sušená šunka 125 g, mražený listový špenát 150 g, strouhaná mozzarella 100 g, smetana ke šlehání 250 ml, malá vejce 3 ks, růžová sůl dle potřeby

Příprava

Ptáte se, proč La Grande? Povím vám to.

Jednu dobu (vlastně dvě, a to u obou těhotenství) jsem hodně ujížděla na pizze, která se jmenovala právě takto, a protože jsem se už delší dobu chystala na nějaký slaný kláč ať nemám blog plný sladkých receptů, padl nápad inspirovat se touto mou "srdeční záležitostí". Nechtěla jsem se ale spokojit s klasickým těstem na pizzu či quiche, a tak vznikla bezlepková varianta, s jejímž výsledkem jsem nesmírně spokojená.

Uvařené brambory nastrouháme najemno.

Smícháme je s moukou, solí a vejcem a vypracujeme těsto, které rukama natlačíme do vymazané či pečícím papírem vystlané koláčové  formy (já mám průměr 29 cm).

Můžeme si pomoci tak, že si ruce namažeme trochou oleje, těsto nebude tolik lepit.

Dno propícháme vidličkou a pečeme při 180 stupních 15 minut.

Na poloupečený korpus rozprostřeme rozmražený špenát, přidáme šunku na kostičky, zalijeme smetanou s rozšlehanými vejci a celý povrch posypeme sýrem. 

Zapékáme ještě dalších 25 minut.

Před krájením necháme zchladnout.

2017-02-28 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostpiknik
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI