Korpus: | |||||
velké uvařené brambory | 6 ks (560g) | bezlepková mouka Nominal | 1 hrnek (190g) | malé vejce | 1 ks |
růžová himalájská sůl | špetka | olej | dle potřeby | ||
Náplň: | |||||
sušená šunka | 125 g | mražený listový špenát | 150 g | strouhaná mozzarella | 100 g |
smetana ke šlehání | 250 ml | malá vejce | 3 ks | růžová sůl | dle potřeby |
Ptáte se, proč La Grande? Povím vám to.
Jednu dobu (vlastně dvě, a to u obou těhotenství) jsem hodně ujížděla na pizze, která se jmenovala právě takto, a protože jsem se už delší dobu chystala na nějaký slaný kláč ať nemám blog plný sladkých receptů, padl nápad inspirovat se touto mou "srdeční záležitostí". Nechtěla jsem se ale spokojit s klasickým těstem na pizzu či quiche, a tak vznikla bezlepková varianta, s jejímž výsledkem jsem nesmírně spokojená.
Uvařené brambory nastrouháme najemno.
Smícháme je s moukou, solí a vejcem a vypracujeme těsto, které rukama natlačíme do vymazané či pečícím papírem vystlané koláčové formy (já mám průměr 29 cm).
Můžeme si pomoci tak, že si ruce namažeme trochou oleje, těsto nebude tolik lepit.
Dno propícháme vidličkou a pečeme při 180 stupních 15 minut.
Na poloupečený korpus rozprostřeme rozmražený špenát, přidáme šunku na kostičky, zalijeme smetanou s rozšlehanými vejci a celý povrch posypeme sýrem.
Zapékáme ještě dalších 25 minut.
Před krájením necháme zchladnout.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI