Tuňáková pomazánka s tvarohem zpět

Ingredience:
tuňák ve vlastní šťávě130 gtvaroh150 gcibule1/2 ks
citron1/4 ksmletá sladká paprika1/2 lžičkykudrnka na ozdobu
tuňák ve vlastní šťávě 130 g, tvaroh 150 g, cibule 1/2 ks, citron 1/4 ks, mletá sladká paprika 1/2 lžičky, kudrnka na ozdobu

Příprava

Kdo by neznal "rybičkovou pomazánku". Já ji nesnášela. Možná proto, že se u nás dělala ze sardinek v oleji a v moři másla skončil celý obsah plechovky. Tohle je jistě všem známá elegantnější a rozhodně chuťově lepší varianta. Rozhodně ji zařaďte dětem do jídelníčku.

Cibuli oloupejte, nakrájejte a spařte vroucí vodou (snížíte tak její štiplavosti).

Tuňáka sceďte, přidejte cibuli tvaroh, šťávu z citronu a mletou papriku a vše dohladka rozmixujte.

Pomazánku namažte nejlépe na domácí chléb (třeba kváskový) a posypte sekanou kudrnkou.

2017-05-17 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostnávštěva
Čas přípravy10 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI