"Kinder mléčný řez" bez lepku zpět

Piškot:
vejce3 kskakaový prášek2 lžícesolamyl (není nutné)1 lžička
rýžová mouka (není nutné)1 lžícepanela (med, cukr, nebo jiné sladidlo)2 lžícesůl špetka
Krém:
měkký tvaroh v papíru1 ks (250g)bílý jogurtcca 2 lžícesmetana ke šlehánícca 30 ml
med (jiné sladidlo dle chuti)5 lžic
vejce 3 ks, kakaový prášek 2 lžíce, solamyl (není nutné) 1 lžička, rýžová mouka (není nutné) 1 lžíce, panela (med, cukr, nebo jiné sladidlo) 2 lžíce, sůl špetka, měkký tvaroh v papíru 1 ks (250g), bílý jogurt cca 2 lžíce, smetana ke šlehání cca 30 ml, med (jiné sladidlo dle chuti) 5 lžic

Příprava

Můj syn miluje sladkosti, asi jako každé dítě. U babičky nedávno poznal novou lahůdku, kterou tam od té doby vždy hledá. Chtěla jsem mu udělat radost, ale zároveň zajistit určitou výživovou úroveň této sladkosti, abychom mohli být oba spokojeni, tak jsem se pustila do svojí domácí verze této piškotové pochoutky proložené tvarohovým krémem známé pod názvem "Kinder mléčný řez".

Pro inspiraci jsem na internetu projížděla již existující recepty, abych věděla jak nejlépe na kakaový piškot. Nakonec jsem se inspirovala receptem na tento Fintess mléčný řez bez cukru a mouky, který jsem si trochu upravila dle sebe (a momentálních surovinových možností, které jsem mela doma).

Vejce si rozdělíme na bílky a žloutky. Žloutky vyšleháme s panelou (nebo jiným sladidlem) do tuhé hmoty. Přidáme kakao, solamyl a rýžovou mouku. V jiné míse vyšleháme z bílků sníh se špetkou soli. Ten opatrně (ideálně špachtličkou) vmícháme do hmoty ze žloutků. Takto připravené těsto vlijeme do připraveného pekáčku vystlaného pečícím papírem. Já jsem použila keramický pekáč o velikosti asi 15 x 20 cm, ale doporučuji použít o malinko větší, pokud chcete mít tenčí piškot.

Těsto vložíme do trouby vyhřáté na 180 - 200 stupňů a pečeme přibližně 10 - 12 minut. Že je piškot hotový, poznáme, když do něj píchneme špejlí a neulpí na ní žádné těsto. Hotový piškot necháme vychladnout.

Zatímco nám chladne piškot, vyšleháme si v míse tvaroh s medem a bílým jogurtem a postupně zašleháváme smetanu. Smetany přidáme jen takové množství, aby vznikl tužší krém bez hrudek, který se bude dobře nanášet na piškot. Neměl by v žádném případě téct, jinak se nám ho nepodaří dobře navrstvit na piškot. Smetany není nutné použít celé předepsané množství.

Vychladlý piškot oddělíme od pečícího papíru a rozdělíme na poloviny. Radím umístit si spodní piškot na nový pečící papír, abychom ho pak mohli přesunout lépe do lednice či nádoby, ve které ho budeme chladit. Na jednu polovinu piškotu naneseme krém asi v půlcentimetrové vrstvě a přiklopíme druhou půlkou piškotu. Nemusíme se děsit, pokud je krém trochu neposlušný a lehce utíká z piškotu. Pokud se stane, že nám krém uteče z piškotu, po vychlazení a ztuhnutí jen setřeme a uhladíme. 

Chladíme v lednici ideálně přes noc.

2017-06-23 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladěti
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
děti
Druh přípravypečení
Příležitostdětská oslava
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI