Amarantový dezert s borůvkami, hruškou, banánem a smetanou zpět

Ingredience:
banán1 - 2 kshruška1 ksborůvky2 hrsti
amarant80 gvoda dle potřebykokosová smetana Soyatoo dle potřeby
jahody na ozdobení
banán 1 - 2 ks, hruška 1 ks, borůvky 2 hrsti, amarant 80 g, voda dle potřeby, kokosová smetana Soyatoo dle potřeby, jahody na ozdobení

Příprava

Amarant se stále drží mezi TOP obilovinami našeho strávníčka. Je pravda, že je chutí velmi výrazný a je třeba jej kombinovat s výraznými ingrediencemi. Amarant je skvělým zdrojem železa, obsahuje také vápník, hořčík, fosfor, mangan a měď, z vitaminů jsou pak zastoupeny některé ze skupiny B, vitamin E, tuky jsou z velké části tvořeny nenasycenými mastnými kyselinami. Amarant má jemnou oříškovou chuť, vhodný je jako příloha, nasladko do kaší.

Amarant propláchneme a dáme vařit. Při vaření prská, takže podléváme a mícháme, a pokud možno vyvaříme co nejvíce vody, jinak by amarant byl po spojení s ostatními surovinami tekutý. I když i tomu se dá pomoci přidáním chia semínek. Osvědčilo se mi přivést amarant k varu a pak stáhnout, přiklopit a občas míchat. Vaříme přibližně 20 minut. Po uvaření přidáme banán, hrušku, borůvky a vše rozmixujeme, naplníme do pohárů, ozdobíme smetanou a jahodami.

2016-04-29 Dezerty

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyvaření
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI