Amarantový dezert s meruňkovým šmakounem, skořicí a ovocem zpět

Ingredience:
amarant80 gmeruňky (mražené)160 ghruška1 ks
banán1 ksmeruňkový šmakoun50 gskořice dle chuti
hroznové víno na ozdobenívoda dle potřeby
amarant 80 g, meruňky (mražené) 160 g, hruška 1 ks, banán 1 ks, meruňkový šmakoun 50 g, skořice dle chuti, hroznové víno na ozdobení, voda dle potřeby

Příprava

Meruňky mám stále v dostatečné zásobě a ochucené šmakouny mě začínají velmi bavit. Dnes jsem si pohrála a přidala meruňkového šmakouna do dezertu a náš malý šmakounek si moc pomlaskával.

Amarant propláchneme, zalijeme vodou, přidáme skořici, přivedeme k varu a stáhneme na mírný plamen, přiklopíme a vaříme za občasného míchání přibližně 20 minut, snažíme se vyvařit co nejvíce vody, amarant je zapotřebí hlídat, aby se nepřichytil. Když máme amarant uvařený, přidáme meruňky, já měla mražené, přidala jsem je nakonec, mírně prohřála, když už byl amarant odstavený z plotny. Po vychladnutí jsem přidala nastrouhanou hrušku, nakrájený banán a vše společně rozmixovala, naplnila do pohárků a ozdobila hroznovým vínem.

Tento dezert můžete připravit klidně s kulatozrnnou, rýží, jáhličkami, quinoou a zvolit různé chuťové variace ovoce a ochucených šmakounů.

2016-05-12 Dezerty

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI