Avokádová bublanina s třešněmi, višněmi a červeným rybízem zpět

Ingredience:
vejce3 kstřtinový cukr80 gšpaldová mouka90 g
droždí1/4 kostkymenší, zcela změklé avokádo1 ks
Ovoce na posypání:
vypeckované třešně hrstvypeckované višně hrstčervený rybíz hrst
vejce 3 ks, třtinový cukr 80 g, špaldová mouka 90 g, droždí 1/4 kostky, menší, zcela změklé avokádo 1 ks, vypeckované třešně hrst, vypeckované višně hrst, červený rybíz hrst

Příprava

Když jsem mému muži řekla, že jsem upekla bublaninu s avokádem, začal si ťukat na čelo a řekl, že ji radši ani neochutná. Pak se přece osmělil a úsměv do podkovy se rázem změnil a on byl z téhle chuti nadšený. Těsto s avokádem je vláčné, jemné.

Oddělíme žloutky od bílků, žloutky dáme do jedné mísy, bílky do druhé. Do mísy k žloutkům přidáme cukr a vidličkou zcela na kaši rozmělněné avokádo, čtvrt kostky droždí a vše vymícháme do pěny. Vedle v míse si ušleháme pevný sníh ze tří bílků. Do mísy s utřenými žloutky, avokádem a cukrem přidáme špaldovou mouku, promícháme a přidáme i veškerý sníh z bílků. Vše vymícháme do těsta a takto připravené těsto vlijeme do kulaté máslem vymazané a dětskou krupičkou vysypané formy o průměru cca 25 cm. Takto připravený korpus dáme na teplé místo vykynout (stačí na 30 minut) a mezitím si vypeckujeme třešně a višně. Jakmile těsto vykyne, posypeme jej ovocem a bublaninu dáme do trouby předehřáté na 180 st. Celková doba pečení je cca 20 minut. Každý si ji ovšem musí přizpůsobit výkonu vlastní trouby.

2016-06-28 Dezerty

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI