Banánová zmrzlina s Ghítelou zpět

Ingredience:
mražený banán1 ksvychlazená Ghítela2 lžícekakaový prášek v raw kvalitě1 lžička
mražený banán 1 ks, vychlazená Ghítela 2 lžíce, kakaový prášek v raw kvalitě 1 lžička

Příprava

Znáte ghí, neboli přepuštěné máslo? Většina z nás už to asi někdy slyšela. Ale co nový výrobek od firmy České ghíčko s názvem - ghítela? Už jste potkali a ochutnali? Pro nás, co řešíme palmový olej a je nám tudíž zakázaná nutella, je toto úžasná možnost náhrady z kvalitních surovin a navíc v bio kvalitě. Hned, jak jsem si ji donesla domů, musela jsem ji nutně rozdělat a ochutnat. Příjemně mě překvapilo, že narozdíl od jiných kakaových pomazánek, není tolik sladká a krásně voní i chutná po arašídovém másle. Ačkoli výrobce deklaruje, že vydrží 3 měsíce od otevření, myslím u nás tak dlouho nemá šanci vydržet. Prostě se sama vypařuje. Po malé ochutnávce jsem se rozhodla ghítelu vyzkoušet ve formě zmrzliny. 

Recept je velice rychlý a jednoduchý. Mražený banán rozkrájíme na kousky (aby ho mixér lépe zpracoval) a rozmixujeme v mixéru. Přidáme ghítelu a kakao a mixujeme dohladka. Poté servírujeme a mlsáme. V případě, že už je zmrzlina hodně změklá, můžeme ji dát na chvíli do mrazáku.

2016-02-11 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravy10 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI