Banánoví brumíci ze špaldové mouky a rýžového sirupu zpět

Ingredience:
špaldová mouka Lidl110 gvejce2 ksmenší zralý banán1 ks
povolené máslo30 gzakysaná smetana50 mlprášek do pečiva BIO1/2 lžičky
rýžový sirup3 lžícesůl špetkakarob na obarvení těsta do tlapek nebo čumáčku dle potřeby
špaldová mouka Lidl 110 g, vejce 2 ks, menší zralý banán 1 ks, povolené máslo 30 g, zakysaná smetana 50 ml, prášek do pečiva BIO 1/2 lžičky, rýžový sirup 3 lžíce, sůl špetka, karob na obarvení těsta do tlapek nebo čumáčku dle potřeby

Příprava

Dneska jsme s Eliškou napekly pár brumíků Tentokráte bez cukru. Trošku nás popadla lenivost a těsto jsme si vyšlehaly ve skleněné dóze na smoothie. A musím říct, že super. Málo špinavého nádobí a ze skleněné dózy se nám to hlavně dobře lilo do formiček.

Do skleněné dózy na smoothie si dáme vejce, banán, rýžový sirup, zakysanou smetanu, máslo a pořádně vyšleháme. Mezitím si odvážíme mouku, kterou smícháme s kypřícím práškem a malou špetkou soli a postupně přidáváme do mixéru. Až je těsto vyšlehané, kousek odleji a smíchám s karobem (náhražkou za kakao). Brumíkový plech si vymažeme, pomoučíme a dáme tmavou část do tlapiček nebo čumáčku. Poté zalijeme světlou částí tak do 2/3 formičky. Pečeme na 180°C cca 10 - 15 minut dle potřeby.

2016-11-09 Dezerty

Autor:

Počet porcí
12
 porcí
Typ jídladezerty
Receptpro děti
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostdětská oslava
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI