| Ingredience: | |||||
| batáty | 750 g | kokosový olej | 4 vrchovaté lžíce | kakao | 5 lžic | 
| vanilkový exktrakt | 1 lžíce | prášek do pečiva bez fosfátů | 1 lžíce | rýžový sirup | 1 lžíce | 
| datlový sirup | 3 lžíce | kakaové boby | 1 lžíce | ||
| Krém: | |||||
| zralé avokádo | 1 ks | kakao | 3 lžíce | stévie | 15 kapek | 
| datlový sirup | 1 lžička | vanilkový extrakt | 1 lžička | mandlové máslo | 1 pořádná lžíce | 
| Na ozdobení dortu: | |||||
| sušená moruše | dle potřeby | kakaové boby | dle potřeby | ||
Chcete překvapit svou drahou polovičku hříšným dezertem?! Pak Vám zaručuji, že tento čokoládový dort je tou správnou volbou a nikdo nepozná, že je připraven bez mouky a cukru!!! Jeho lanýžová krémová textura se pomalu rozplývá na jazyku a intenzivní chuť kakaa rozpoutá symfonii vašich chuťových pohárků. Vezměte si lžičku, zavřete oči a na ten malý okamžik se přeneste do čokoládového ráje.
Batáty oloupeme, nakrájíme na menší kousky a dáme vařit, dokud nejsou zcela měkké. Uvařené batáty slijeme a necháme částečně chladnout. Poté je rozmixujeme na hladký krém, do kterého postupně zašleháme rozehřátý kokosový olej, kakao smíchané s práškem do pečiva a ostatní ingredience. Vznikne nám poměrně husté těsto, ale to je v pořádku...docílíme tím úžasné lanýžové konzistence dortu. Těsto přemístíme pomocí stěrky do dortové formy vyložené pečícím papírem a vložíme do trouby vyhřáté na 175 stupňů. Na dno trouby umístíme nádobu s vodou, abychom zabránili vysušení těsta. Pečeme cca 1 hodinu.
 Zatímco se peče dort, připravíme si velice jednoduše krém. Tyčovým mixerem rozmixujeme všechny ingredience, měl by vzniknout krém s dokonalou sametovou texturou a lahodnou čokoládovou chutí! 
 Po upečení dort necháme zcela vychladnout, povrch nedbale pomažeme krémem a ozdobíme sušenou moruší a sekanými kakaovými boby.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI