Bezé řezy se šlehačkou sypané kokosem zpět

Ingredience:
máslo125 gmoučkový cukr do těsta140 gmoučkový cukr k bílkům200 g
hladká mouka165 gvajíčka (žloutky a bílky zvlášť)4 kskypřící prášek1 balíček
mléko3 lžícešlehačka500 mlmandlové nebo kokosové lupínky100 g
máslo 125 g, moučkový cukr do těsta 140 g, moučkový cukr k bílkům 200 g, hladká mouka 165 g, vajíčka (žloutky a bílky zvlášť) 4 ks, kypřící prášek 1 balíček, mléko 3 lžíce, šlehačka 500 ml, mandlové nebo kokosové lupínky 100 g

Příprava

K nedělní kávičce čistě požitkářská záležitost.

Ušleháme si tuhý sníh z bílků společně s 200 g cukru. Zbytek cukru (140 g), máslo a žloutky vyšleháme do pěny, k tomu přidáme mouku s kypřícím práškem a mléko. Plech si vyložíme pečícím papírem a na něj natřeme těsto. Na těsto navrstvíme ušlehané bílky s cukrem a zasypeme mandlovými/kokosovými lupínky. Dáme péct na 160 °C na cca 20 minut. Těsto vytvoří bubliny a silné vrásnění, nelekejte se, to je naprosto v pořádku.
Upečené těsto necháme vychladnout a poté jej rozkrojíme na polovinu. Jednu část si určíme jako spodní - vybírám tu, která není na pohled tak pěkná. Ušleháme šlehačku, tu natřeme na "spodní část těsta" (přímo na opečené bílky s mandličkami/kokosem) a přiklopíme druhou polovinou těsta (mandličkami/kokosem nahoru). Dejte vychladit a pak už jen mlsat a mlsat a mlsat... a nemůžete přestat.

2015-12-08 Dezerty

Poznámka

Z uvedeného množství připravíte řezy na klasický velký plech.

Autor:

Počet porcí
20
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI