Ingredience: | |||||
máslo | 125 g | moučkový cukr do těsta | 140 g | moučkový cukr k bílkům | 200 g |
hladká mouka | 165 g | vajíčka (žloutky a bílky zvlášť) | 4 ks | kypřící prášek | 1 balíček |
mléko | 3 lžíce | šlehačka | 500 ml | mandlové nebo kokosové lupínky | 100 g |
K nedělní kávičce čistě požitkářská záležitost.
Ušleháme si tuhý sníh z bílků společně s 200 g cukru. Zbytek cukru (140 g), máslo a žloutky vyšleháme do pěny, k tomu přidáme mouku s kypřícím práškem a mléko. Plech si vyložíme pečícím papírem a na něj natřeme těsto. Na těsto navrstvíme ušlehané bílky s cukrem a zasypeme mandlovými/kokosovými lupínky. Dáme péct na 160 °C na cca 20 minut. Těsto vytvoří bubliny a silné vrásnění, nelekejte se, to je naprosto v pořádku.
Upečené těsto necháme vychladnout a poté jej rozkrojíme na polovinu. Jednu část si určíme jako spodní - vybírám tu, která není na pohled tak pěkná. Ušleháme šlehačku, tu natřeme na "spodní část těsta" (přímo na opečené bílky s mandličkami/kokosem) a přiklopíme druhou polovinou těsta (mandličkami/kokosem nahoru). Dejte vychladit a pak už jen mlsat a mlsat a mlsat... a nemůžete přestat.
Z uvedeného množství připravíte řezy na klasický velký plech.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI