Bezlepkové red velvet brownies s polevou z ghítely a banánu zpět

Ingredience:
oloupaná řepa pečená vceslku450 - 500 g70% čokoláda (bez mléka a syrovátky)200 gpohanková mouka150 g
České Ghí50 gkokosový olej50 gpanela (nebo jiné sypké sladidlo)100 g
kakao1 vrchovatá lžícesůl špetkaprášek do pečiva bez lepku a bez fosfátů1 lžička
kokosový o lej na vymazání formykakao na vysypání formy
Poleva:
banán1 ksraw kakao1 lžíceGhítela2 lžíce
oloupaná řepa pečená vceslku 450 - 500 g, 70% čokoláda (bez mléka a syrovátky) 200 g, pohanková mouka 150 g, České Ghí 50 g, kokosový olej 50 g, panela (nebo jiné sypké sladidlo) 100 g, kakao 1 vrchovatá lžíce, sůl špetka, prášek do pečiva bez lepku a bez fosfátů 1 lžička, kokosový o lej na vymazání formy, kakao na vysypání formy, banán 1 ks, raw kakao 1 lžíce, Ghítela 2 lžíce

Příprava

O víkendu jsme měli rodinnou oslavu, tak jsem tam nechtěla přijít s prázdnou. V rodině máme ale členy s nesnášenlivostí lepku a alergií na mléko. Chtěla jsem, aby tuto pochoutku mohli ochutnat všichni, tak jsem se rozhodla trochu zaexperimentovat. Výsledek uchvátil nejen mě, ale i všechny, kdo ochutnali včetně dětí i zarputilých odmítačů řepy.

Tento recept je oproti jiným podobným dělaný z upečené řepy. Mám nejraději řepu pečenou vcelku v alobalu, protože si zachovává svou krásně tmavou barvu a sytou chuť. Proto jsem se rozhodla zkusit, jak bude chutnat v těchto brownies. Polevu jsem vyrobila z mé oblíbené ghítely, banánu a raw kakaa, ale můžete ji samozřejmě udělat dle své vlastní chuti - třeba jen z ghítely (to jsem zkoušela minule a bylo to také moc dobré), nebo klasickou verzi z čokolády. Tyto brownies jsou ale dobré i jen tak samotné bez polevy.
Doufám, že vás uchvátí stejně jako mě a moji rodinu. 

Začneme tím, že si dáme pomalu rozpouštět čokoládu s ghí a kokosovým olejem na páře - tedy v míse, která je posazená na hrnci s postupně ohřívanou vodou.
Než se nám čokoláda rozpustí, smícháme si v míse sypké ingredience - pohankovou mouku, panelu, kakao, prášek do pečiva, špetku soli.
Dále si oloupeme upečenou řepu a navážíme si správné množství. 500 g bereme jako maximum, kdo chce být v množství řepy opatrnější, může použít 450 g. Řepu rozmixujeme dohladka a přidáme do sypké směsi, promícháme a postupně vmícháme i rozpuštěnou čokoládu s tukem. Takto připravenou směsí naplníme pekáček, který jsme si předtím vymazali kokosovým olejem a vysypali kakaem.
Pečeme 20-25 minut na 180 stupňů. Poté necháme brownies vychladnout v pokojové teplotě.
Opravdu doporučuji nechat brownies vychladit přes noc v lednici a konzumovat je vychlazené.
Polevu si připravíme čerstvou až těsně před konzumací a to tak, že jednoduše rozmixujeme banán s kakaem a ghítelou a pak už jen servírujeme na porce brownies.
Dobrou chuť.

2016-03-08 Dezerty

Autor:

Počet porcí
12
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI