Blesková jogurtová bublanina zpět

Ingredience:
polohrubá mouka300 gkypřící prášek do pečiva1 ksmoučkový cukr150 g
olej (Ghee nebo rozpuštěné máslo)150 gbílý jogurt250 gvejce2 ks
ovoce dle chuti
polohrubá mouka 300 g, kypřící prášek do pečiva 1 ks, moučkový cukr 150 g, olej (Ghee nebo rozpuštěné máslo) 150 g, bílý jogurt 250 g, vejce 2 ks, ovoce dle chuti

Příprava

Určitě jste si domů přinesli krásné jahody, ať už z vlastní zahrady nebo koupili někde na trhu a přemýšlíte, co z nich kromě knedlíků a marmelády připravit. Samozřejmě můžete použít i jiné ovoce, třeba třešně, višně, meruňky nebo borůvky.

Recept se určitě taky bude hodit k zužitkování již třeba namačkaných nebo nevzhledných plodů. Tahle bublanina je za půl hodiny na stole, není suchá, je krásně vláčná.

Nejprve omyjte a očistěte ovoce. Troubu rozpalte na 170 - 180°C. Vyšší plech vymažte tukem a vysypte moukou nebo vyložte pečícím papírem. 

Všechny suroviny na těsto vložte do mísy a důkladně promíchejte. Vlijte na plech a rovnoměrně rozetřete. Poklaďte ovocem, buď celým, nebo pokrájeným a vložte do trouby. Pečte do růžova 20 - 25 minut. Zkuste špejlí, zda je bublanina propečená.

2018-06-08 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI