Borůvkový dezert zpět

Ingredience:
kanadské borůvky400 - 450 gžloutky6 ksvanilkový lusk1 ks
likér Amaretto80 mltřtinový cukr110 gagávový sirup dle chuti
čerstvá máta dle chuti
kanadské borůvky 400 - 450 g, žloutky 6 ks, vanilkový lusk 1 ks, likér Amaretto 80 ml, třtinový cukr 110 g, agávový sirup dle chuti, čerstvá máta dle chuti

Příprava

Tenhle naprosto luxusní a neskutečně návykový dezert jsme si doma dělali již několikrát, je tak dobrý , že prostě nelze odolat, navíc poměrně rychlý i snadný. Ohromíte s ním každou návštěvu...tedy jestli na ní zbude. Jakmile totiž ochutnáte zamilujete si tenhle recept a předem doporučuji udělat hned dvojitou várku.

Do mixéru dáme borůvky s 4 lístky máty a vše promixujeme, může být trochu nahrubo, tak je dezert chutnější, Ovoce dochutíme agávovým sirupem a nalijeme do připravených skleniček. Do mísy dáme dřeň z vanilkového lusku, žloutky a třtinový cukr a vše vyšleháme do pěny elektrickým šlehačem. Poté přilijeme Amaretto a mísu dáme nad horkou vodní lázeň a opět šleháme dokud nezískáme konzistenci hustého krému. Ještě teplý krém rozdělíme na ovoce a ihned podáváme ozdobené mátou a borůvkami. A zaručuji Vám, že jakmile ochutnáte teplý vanilkový krém s příchutí Amaretta v kombinaci s jemnými borůvkami zapomenete na všechny pracovní resty, hádka apod. a budete si jen vychutnávat pohodu a skvělou chuť. 

2015-07-28 Dezerty

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostoslava
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI