Bramborovo-tvarohová bábovka s jablkem a skořicí zpět

Ingredience:
polohrubá mouka2 hrnkybrambory5 - 6 ksjablko1 ks
sypká skořice1 lžícecukr1 hrnekžloutek2 ks
bílky (vyšlehat v hustý sníh se špetičkou soli)2 kstučný tvaroh1 vaničkaolej1 hrnek
prášek do pečiva1 balíček
polohrubá mouka 2 hrnky, brambory 5 - 6 ks, jablko 1 ks, sypká skořice 1 lžíce, cukr 1 hrnek, žloutek 2 ks, bílky (vyšlehat v hustý sníh se špetičkou soli) 2 ks, tučný tvaroh 1 vanička, olej 1 hrnek, prášek do pečiva 1 balíček

Příprava

Tahle krásně vláčná bábovka vám doma navodí úžasnou "předvánoční atmosféru" .

Brambory a jablko zbavené slupky a jádřince oloupeme a nastrouháme najemno, k nim přimícháme všechny ostatní přísady až na sníh z bílků, vše zamícháme a zcela ke konci do celé směsi opatrně vmícháme hustý bílkový sníh. Dáme do bábovkové máslem vymazané a krupicí vysypané formy a pečeme na 200 st. po dobu prvních deseti minut, pak stáhnout na 170 st. a tak dopékat tak 25 – 30 minut. Dobu pečení je třeba přizpůsobit vlastní troubě. Dobrou chuť!! 

2015-10-21 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI