Bublanina s letním ovocem a ricottou zpět

Ingredience:
ricotta250 gvejce3 kstřtinový cukr150 g
sůl špetkarozpuštěná Hera máslová příchuť125 ghladká špaldová mouka Pernerka250 g
prášek do pečiva1 kscitron - šťáva z něj1/2 kscitron - kůra z něj1 ks
Hera na vymazání formymouka na vysypání formyčerstvé ovoce na dokončení koláče
ricotta 250 g, vejce 3 ks, třtinový cukr 150 g, sůl špetka, rozpuštěná Hera máslová příchuť 125 g, hladká špaldová mouka Pernerka 250 g, prášek do pečiva 1 ks, citron - šťáva z něj 1/2 ks, citron - kůra z něj 1 ks, Hera na vymazání formy, mouka na vysypání formy, čerstvé ovoce na dokončení koláče

Příprava

Vždycky když použiju do pečeného dezertu ricottu, tak mě moc baví, že výsledek je potom neuvěřitelně vláčný, šťavnatý a jemný koláč. Dnes jsem upekla tuhle fakt snadnou bublaninu, do které můžete dát ovoce, které zrovna dozrává. Takže na začátek léta ideální recept.

Dnes do něj můžete dát jahody, za chvíli rybíz, maliny, ostružiny, meruňky. K základnímu těstu se hodí jakékoliv ovoce.

Vejce vyšlehejte s cukrem do nadýchané pěny. Přidejte ricottu a rozpuštěnou Heru. Prošlehejte.

Mouku smíchejte se špetkou soli a práškem do pečiva. Přidejte ke směsi s ricottou. Dochuťte citronovou šťávou a kůrou.

Umíchejte hladké těsto bez hrudek.

Koláčovou formu o průměru 26-28 cm vymažte Herou a vysypejte moukou. Vylijte do ní těsto, pěkně uhlaďte.

Na těsto naskládejte ovoce – jahody, maliny, borůvky, rybíz…

Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, 45 minut.

Dobrou chuť přeje Elly.

2019-08-15 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI